Oroande utveckling!

I mitten av juni överlämnade Nato ansvaret för säkerheten till de 352 000 personer som ingår i de afghanska säkerhetsstyrkorna. Det är början på den process som ska avsluta den tolv år långa utländska militära närvaron i Afghanistan som inleddes med att USA invaderade landet och störtade talibanregimen 2001. Många frågor återstår att lösa samtidigt som attackerna från talibanerna bara har fortsatt. Att talibanerna har installerat ett nytt huvudkontor i Qatar kan vara ett tecken på att gruppen redan planerar för att få en central roll i landets framtida utveckling. Vissa bedömare menar att talibanerna, som har för vana att använda sig av våld, tvång och terror, inte kommer att kunna anpassa sig till demokratiska processer eller folkviljan. Oron är stor att talibanerna ska få ett allt större inflytande eftersom det finns en stor avsaknad från talibanernas sida när det gäller frågor om mänskliga rättigheter och kvinnors rättigheter. Som styrelseledamot i Svenska Afganistankomitten ser jag inte positivt på den utveckling som sker.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. John

    Jag var på ett seminarium å fick reda på ,,,,, nej jag skojar . Jag läste nyheter om att ännu ett av JB-s gymnasium läggs ner . Visst är det väl tur att det finns Kommunala skolor som kan ta hand om dessa elever som har fått inlärt hur fint det är att gå i privata skolor men som inte vet om denna privata skola finns när jag ska ha slutbetyg !!! Är de inte skönt att veta att de har en reträttväg dit för en ivrig politiker som du som förespråkar ”privatisering”?

  2. John

    Hur vore det om du skulle ägna dig åt det som sker i sverige med eran politik . Enligt opinionssiffrorna så tycks inte svenska väljarna gilla Alliansen . Hur ska ni slingra er ur detta i nästa val ? Ni ser ut att ha bekymmer pga alla lögner ni har gett under de två senaste valen , å nu haglar valfläsket . T.e.x. att ta bort den orättvisa A-kasseavgiften. Jag tror inte på det å många med mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.