En dom utan like!

Jag har skrivit flera inlägg om en rysk jurist som heter Magnitsky. Han avslöjade för några år sedan ett stort bedrägeri bland högt uppsatta ryska tjänstemän. För sitt avslöjande blev han tillfångatagen och satt i fängelse där han blev svårt misshandlad och han avled senare på grund av sina skador och avsaknad av vård. Nu har den ryska domstolen dömt honom ytterliggare en gång för samma brott. Jag har svårt att förstå den ryska domstolens agerande och svårt att förstå den ryska rättvisan

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. John

  Ja vadå ? Är det någe bättre i Sverige ? Josefsson , han som avgick i Vattenfall , han lever gott med alla miljoner han får efter affären med Nuon . Å vi skattebetalare står för notan . SJ – chefen han får behålla de pengar han fått för mycket i lön . Tycker du att Sverige har bättre Rättssystem?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Att jämföra Sverige och Ryssland när det handlar om rättsäkerhet och rättvisa domstolar är i min värld inte görbart. Anser du att det går att jämföra får det givetvis står för dig!

 2. Stefan

  Jaså, du har svårt att förstå den ryska rättvisan? Bra, då vet du exakt hur jag känner mig i förhållande till den moderata s.k politiken…….

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är en spännande jämförelse du gör. Att stå upp för en rättvis rättsprocess är en viktig grundpelare i ett demokratiskt samhälle. Den politik som vår Alliansregering står upp för är att arbete utifrån sin egen kapacitet är betydelsefullt, jämfört med att lämna människor i utanförskap i pensionering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.