Oacceptabel kränkning!

Förra veckan deltog vår EU minister Birgitta Ohlsson i en Prideparad i Litauens huvudstad Vilnius. Det var nästan 800 personer som deltog i paraden. För tre år sedan när Birgitta Ohlsson senast deltog i paraden fick en stor polisstyrka vakta paraden mot aggressiva motdemonstranter. Tyvärr var situationen likartad detta år. En stor samling av fundamentalister kastade ägg på prideparaden och träffade även Birgitta Ohlsson. Litauen är just nu ordförande i EU:s ministerråd och att det förekommer kränkningar av mänskliga rättigheter på detta sätt är inte acceptabelt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är oacceptabelt oavsett vem som än blir utsatt för kränkningar när man uttrycker sina mänskliga rättigheter. Ett medlemskap i EU innebär ett ansvar att stå upp för alla människors lika värde och jag vet att dessa frågor ständigt står på agendan när länderna träffas.

 1. Låt mig Va

  Jag tycker homosexualitet är äckligt och onaturligt.
  VARFÖR måste de ”skryta” med detta genom att hålla parad hela tiden? Och gnugga sig i ansiktet på folket?
  Och säg inte att det går att välja att inte titta, skulle hetrosexuella göra såhär skulle de bli inlåsta för blottning.
  Vem värnar om mina rättigheter?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker att respekten för alla människors lika värde är ett mått på en demokratisk stat. Vi har olika sätt att uttrycka oss och det ingår i de mänskliga rättigheterna. Att vi tycker olika är också en mänsklig rättighet.

 2. Diskriminerad Hetro

  Blir lite fundersam på detta ändå.
  Svt har ju kört propaganda nu i flera dagar angående detta.
  Igår visade aktuellt ett reportage med en ”professor” som vitt och brett spekulerade i vad detta eventuellt kunde leda till. Han drog alla kort han kunde, fascist kortet och han fick tom in ett antisemitiskt kort innan reportaget var över. Sedan visades hqbt pesonernas sanna ansikten upp i ett reportage från stockholm (mer om det nedan).
  I morse så fick homosexuella idrottsministrar sitta och Vilt Spekulera i vad det skulle innebära om folk skulle bli straffade för att man vunnit medalj och pussade sin man?!.

  Jag har några funderingar som DU redan verkar ha tagit ställning till:
  Då lagen inte fått något prejudicerande fall så vet ju Ingen hur den kommer användas, varför är det då ok att dra allt hat över samma kam, tom antisemitism?
  Att sitta och ge exempel på att folk kommer att bli fängslade då de pussats efter att någon vunnit en medalj, blir ju då också fel!. Jag kan för övrigt inte minnas när Hetrosexuella vinnare fått chansen att Hångla med sina partners i TV, Över Huvud Taget! så varför skulle det bli så för homosexuella?
  Ren och skär propaganda från SVTs sida som du/ni verkar tycka va ok.

  Och tänk dig följande scenario, ett hetrosexuellt par står utanför ambasaden i stockholm, där Kvinnan är objektifierad och anonymiserad mha en lädermask och dessutom för att visa att hon har en ägare så sätter mannen strypkoppel av metall på henne och går rund bland de andra ”demonstrerande” paren, stolt spatserande med sin ägodel i koppel.

  Tror du att du skulle tycka att det va OK att offentligt visa kvinnoförtryck för minderåriga?
  Onekligen så tycker du det! För du gör väll inte skillnad på ”demokratiska rättigheter” för homo och hetro sexuella!?

  Det är just detta som ”pride” festivalerna går ut på och ingen verkar ta avstånd från att visa dessa avikelser offentligt, för minderåriga!.
  Du verkar vara för att homosexuella ska få visa dominanssex för minderåriga men inte hetrosexuella? Du är inkonsekvent och ologisk!

  Jag förstår inte hur du/sådana som Ni tänker! Det ska inte va ok att visa avikande perversa sexuella läggningar för minderåriga och det har vi ju lagar mot när det gäller vanligt folk, men då det är Pride, då skall det vara OK och tom klassas som en mänsklig rättighet!??.
  Detta är något som de får hålla på med hemma, vuxen till vuxen! och offentligt får de följa de normer som samhället satt upp för alla andra!.

  När det gäller den ”oerhört kränkande lagen” att putin inte vill skicka ryska barn till homosexuella par utomlands. Så är det väll en annan debatt, som handlar om BARNENS RÄTT! att barnet skall ha rätt till en Mor och en Far (kombinationen som faktiskt skapar Barn, tyvärr homos, men så är det). Och jag tycker att någon förnuftig människa där ute borde fatta att det är INTE de vuxna, homosexuellas rätt det handlar om i detta fallet UTAN BARNETS RÄTT! ..men onekligen så har barn inte heller någon betydelse i dagens homosamhälle!.

 3. Truthbe2old igen

  Nähä.. var kommentaren för sanningsenlig eller börjar du fatta hur sjukt detta är?
  jaja du kan få en till:

  ”Vi diskriminerar inte någon, vi vill bara inte ha omvänd diskriminering, när en grupp medborgare får rätt att aggressivt påtvinga andra sina värderingar, som inte stöds av de flesta i befolkningen, särskilt på barn, sade Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov på tisdagen i Moskva.”

  ”I en landsomfattande opinionsundersökning med 1 600 deltagande svarade 86 procent att de stödjer förbudet, rapporterar RIA Novosti.”

  Vad menar du med att du stödjer demokrati? ..om majoriteten av befolkningen inte vill ha homopropaganda då skall du väll Hylla ett sådant beslut eller?

  Det må va en mänsklig rättighet att vara avikande & onormal.. men INTE en rätt att va det i ansiktet på andra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.