Ökade straff för kränkningar!

Den verklighet vi lever i förändras ständigt och det innebär att de lagar och regler som vi ska förhålla oss till också måste göra det. Att bli utsatt för sexuellt övergrepp är det ett fruktansvärt brott och en grov kränkning av ens person. Nu skärps lagstiftningen ytterliggare och dessutom ökar skyddet för den sexuella integriteten och skyddet för det egna själbestämmandet stärks också. Skrivningar i lagtexten förändras och det innebär att fler fall av sexuella utnyttjanden kriminaliseras som våldtäkt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Truthbe2old

  Bra.. men det kommer inte hjälpa!
  Låt mig ta en rad ur körkortsboken.. ”cycklisten skyddas av en heldragen linje”.
  På vilket sätt är en linje ett skydd mot en full bilist? en SMSande bilist? eller liknande?. Inget Skydd Alls!

  På samma sätt är det att lagstifta mot våldtäkt!.. det fattar varje svensk med moral i kroppen att det är fel att göra något som en annan inte vill.
  Men poängen är att de som begår t.ex. överfallsvåldtäkter inte vet om lagen, anser att lagen inte är gudomlig och behöver därför inte följas, inte kan svensk lagtext, tvingas inte studera lagtext för att få PUT, osv osv! De kommer fortsätta sitt beteende Och överklaga, hävdande sin oskuld.

  På vilket sätt hjälper en lagtext henne tycker du? Tror du att det via lättare fällande dom, får henne att känna sig bättre inombords igen? när han fick 3mån fängelse & kanske nått års utvisning? (dessutom så uppmanar din regering att ta hand om illegala som han då bekommer).
  Tror du att hon ”skyddas av en lagtext” då en maskerad mob våldtar henne?

  Nej du, detta kallar jag felriktad feminism!

  Snälla du! förstår du inte att det enda som faktiskt skyddar en kvinna är antingen ett vapen, subventionerad kampsport för kvinnor, en polis i varje hörn, eller lättast att minska på antalet som begår brott?!!!
  Hur kan du/ni kalla er feminister som värnar om kvinnors rätt, Inte fatta detta?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   För att värna alla människors lika rätt innebär inte att jag är feminist! Jag inser att en ändring av lagtexten inte gör så att alla våldtäkter försvinner. Det som kommer att förändras är att när det anmälda övergreppet kommer upp i domstol så kommer fler att dömmas för det begångna brottet. Jag håller med om att fler poliser skulle vara bra för att förhindra brott. Vi har utbildat 20 000 fler poliser under de senaste åren och det finns fler poliser ute men det behövs ännu fler. Jag tror inte på vapen, det löser inga problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.