Föreningen Norden i Bjurholm!

I går höll jag ett föredrag om fred och säkerhet i Norden för ett stort antal engagerade medlemmar i föreningen Norden i Bjurholm. Det är tydligt att fred och säkerhet i Norden är ett ämne som engagerar. Vi är 26 miljoner människor i Norden och inom många områden är vi väldigt lika. Det finns dock inom området fred och säkerhets politik skillnader som är tydliga. Stoltenbergrapporten som presenterades 2009 var tydlig med att vi måste ingå en solidaritetsförklaring mellan våra nordiska länder för att stärka upp vårt samarbete. Detta gjordes för drygt två år sedan och är en styrka att när incidenter inträffar får vi stöd från våra nordiska grannländer.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.