Freden verkar långt borta!

I mitten av augusti skingrade säkerhetsstyrkor i Kairo med våld två demonstrationer som vardera pågått i sex veckor med krav på att Mursi ska återinstalleras. Med skarp ammunition och tårgas tvingades människor bort från protestplatserna. Händelsen ledde till sammandrabbningar mellan Mursi-anhängare och säkerhetsstyrkor i hela landet. Flera polisstationer plundrades och sattes i brand. Sedan Mursi avsattes har egyptiska medier konsekvent valt att inte bevaka demonstrationer till stöd för Mursi, oavsett deras storlek, och fokuserat på protester mot Mursi. Utländska kanaler som rapporterat om demonstrationerna har varit föremål för återkommande trakasserier och störningar. De nyheter som trots allt lyckas spridas till omvärlden är skrämmande och just nu verkar ett slut på de blodiga demonstrationerna vara långt borta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.