Talibanernas fagra löften!

Fattigdomen är stor i Pakistan. Många föräldrar sätter sina barn i s.k koranskolor eftersom eleverna förutom studier får både mat och kläder gratis. Dessa koranskolor är ett strategiskt mål för talibaner att tvångsansluta unga pojkar som soldater. Hundratals pojkar har under det senaste året kidnappats och tränats till soldater och används i talibanernas kamp för att ta över makten igen. Det är ett fåtal pojkar som lyckats fly från talibanerna och de berättar fruktansvärda historier. Det är lätt att utnyttja fattiga människor med stora löften om utbildning, och pengar men verkligheten är en helt annan. Att Sverige och fler länder med oss finns närvarande i Afghanistan innebär att vi kan skapa en bättre stabilitet som grannlandet Pakistan också stärks av.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. N-O

  Har inte många bärplockare och skogsplanterare lurats med fagra löften ?
  Detta dessutom på hemmaplan så det borde vara enkelt att sätta stopp för rufflande entreprenörer , de har knappast AK47 och Stingerrobotar som talibanerna …..

  Men det är såklart enklare att peka finger åt något långt borta än att se verkligheten hemma.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det finns en tydlig lagstiftning i vårt land när det gäller anställningsvillkor och denna lagstiftning omfattar våra bärplockare och de som planterar skog också. Det finns oseriösa företag som anställer människor på falska premisser och det finns oseriösa människor som tar anställning hos seriösa företag. Att ha en lagstiftning som omfattar det är väldigt svårt.

 2. truthbe2old

  Låter som ett väldigt löst argument för att invadera ett land.
  Du hävdar alltså att USAs invasion av afganistan, i botten jakten på Bin Laden (eller minns jag fel, va det oljan den här gången med? eller något annat egenintresse) där tusentals amerikaner dödats, tio tusentals afganer dödats,… är berättigad, för att det även gynnar grannlandet pakistan?
  Det må jag säga låter som en ursäkt till massmord som skulle komma direkt från Bush eller Obama själva.
  Men det är ju bra att du fått upp ögonen för muslimsk Jihadism iaf… du kanske borde ta dig en funderare på varför pakistanierna med näbbar och klor inte vill ha med USA eller Israel att göra, så man tvingas rekrytera barn i striden. Men ämnet är fördomsfullt och invecklat, men det går att förstå bara man vill och orkar. Det förklarar även fenomen som börjar hända i malmö med den sk ”ökade antisemitismen” som beror på ökad invandring från dessa områden. Så politiker har t.o.m. nytta av att lära sig denna mellanösternkonflikt.. (vilket i sig är tråkigt)

 3. lf

  Nä,du Elisabet,i dessa länder är krig en tradition. I dessa länder har religionen en stark ställning..Problemet förstärks av att man kan döda i religionens namn.Det finns enligt vad jag förstår ingen religion förutom islam där man kan döda i religionens namn.
  Detta är vad vi måste bekämpa.
  Hedersmord vad är det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.