Malalas kamp!

I morse läste jag en bokrecension av boken om den pakistanska flickan Malala Yousafzai som sköts i huvudet av talibaner för precis ett år sedan. Malala som idag är 16 år kämpar för flickors rätt till skolgång . Malala var favorittippad till Nobels fredspris detta år. Genom en särskild kampanj har 115 000 barn som tidigare inte gick i skolan nu kunnat börja. Fler än 60 000 av dessa är flickor, och genom denna kampanj har man återuppbyggt 650 av de 750 skolor som talibanerna förstört. De extrema talibarnerna i Pakistan har meddelat att Malala är välkommen tillbaka till landet och att de har förlåtit henne för de orätter hon gjort mot sitt land. När hon kommer tillbaka måste hon bära heltäckande burka och hon får inte gå till skolan. Det är en bok jag måste läsa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.