Sänkt skatt leder till ökad välfärd!

Jag tycker att det är tråkigt när felaktiga uppgifter sprids i media och på annat sätt. Jag har nu under en längre tid läst insändare och hört debatter där människor påstår att på grund av alla jobbskatteavdrag som Alliansregeringen genomfört så har finansieringen av vår välfärd minskat. Inget kan vara mer felaktigt. Vår välfärd är beroende av att vi arbetar i Sverige och att vi betalar skatt. Under Alliansregeringen är 200 000 fler människor ute på arbetsmarknaden och det innebär en ökad skatteintäkt. Vår välfärd har fått mellan 30-70 miljarder kronor mer i intäkt sedan 2006. Det finns inget likhetstecken mellan sänkt skatt och mindre pengar till välfärden. Det är precis tvärtom!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Lars Gidløf

  Hej

  Var finns dessa fakta att finna, att vælfærden får mer pengar med sænkt skatt?

  Och, hur kan det skilja så mycket som 40 miljarder mellan dina påstådda siffror? Det ær en skillnad på mer æn 100% på de extra pengar Ni tillført vælfærden som du uppger.

  Se om Ni vågar ta in denna kommentar, vet annars att oppositionen tar in den.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Skillnad i siffror är beroende på om man räknar med arbetsgivaravgifter, andra sociala avgifter som genereras av ökat deltagande på arbetsmarknaden.

 2. Lars Gidlöf

  Hej

  Men nu svarade du ju inte, jo kanske på politikers vis svarade du men inte på riktigt på min fråga var du finner stöd för att lägre skatter ger mer till välfärden?

  Jag menar de flesta länder runt om i världen har lägre skatter än Sverige,men betydligt sämre välfärd. Borde de inte haft ännu bättre välfärd än i Sverige då?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det handlar om att vi sedan en lång tid tillbaka har en väl uttbyggd välfärd och stora statsningar ständigt görs inom området.
   Enligt SCB:s siffror och siffror som finns att hämta från Finansdepartementet har finansieringen till välfärden ökat med drygt 11% sedan 2006. Hur andra länder väljer att prioritera välfärd får de själva svara för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.