Socialutskottet på besök i Lycksele

I fredags hade jag bjudit upp mina moderata kollegor från socialutskottet.Det var en intressant dag som startade med ett besök på Sveriges bästa äldreboende, Smedsberget. Vi fick en genomgång av de arbete som gjorts och fick även en kort rundtur på äldreboendet. Det var intressant att lyssna av den förändring de gjort som för många kanske inte är märkvärdigt men här var det nödvändigt att någon stannade upp verksamheten och började ifrågasätta hur och varför . De flesta av förändringarna som gjorts har ingen ekonomisk påverkan utan det handlar om attityder, inställning, arbetssätt och framförallt förhållningssätt gentemot varandra. Gruppledaren Adrian berättade med stor inlevelse om hur de nu hade en större arbetsglädje vilket också smittade av sig på de äldre som bor på Smedsberget. En förändring tar tid men den är påbörjad!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.