Ambulansen är betydelsefull!

Jag har bjudit in några av mina kollegor från Riksdagen att besöka min gamla arbetsplats, ambulansen i Lycksele. Vi fick en omfattande genomgång av hur verksamheten ser ut och om det utmaningar som ambulansverksamheten står inför. Det blir allt mer transporter för ambulaser av ”icke ambulans” typ. Det blir mer transport mellan inrättningar. Det är inte en utveckling som är positiv eftersom resurserna inte används på det mest optimala sättet. Kompetensen på de som arbetar i en ambulans är hög och det är en förutsättning för att kvalificerad vård ska kunna utföras. I Västerbotten har man sedan något år infört obligatorisk körutbilning vilket är positivt. Jag har lagt en motion om detta till Riksdagen eftersom jag anser att en körutbildning liknande med den man har i Västerbotten borde vara nationell.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.