Ungern behöver fler kvinnor

I fredags var jag i Budapest och höll ett anförande om betydelsen av att fler kvinnor engagrerar sig inom politiken. I Ungern så finns det endast 8,8% kvinnor i parlamentet och det är den lägsta siffran i hela Europa. Debatten som följde blev stundtals väldigt hård och det beror på att mycket av den debatt som förs just nu i landet grundar sig på tillbakablickar om ett forna Ungern och tron om att detta ska bli verlighet igen. Det finns en stor protektionism och nationalism hos många vilket i dett fall inte gynnar kvinnor som vill engera sig i politik och utveckling. Det finns mycket att göra inom området jämställdhet i Ungern!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.