Kvinnor , fred och säkerhet!

I dag debatterar jag ett betänkande som vi precis justerat. Det handlar om kvinnor, fred och säkerhet och är ett betänkande som lyfter frågan om betydelsen av att kvinnor finns med i fredsbevarande styrkor, att kvinnor finns med när förhandlingar görs.Betänkandet tar också upp hur vi ska stärka kvinnors situation i krigssituationer och hur olika män och kvinnor drabbas av en konfliktsituation. Det kommer att bli en intressant debatt eftersom vi i stort är eniga om betydelsen av att stärka kvinnor men det finns ett parti som tycker helt annorlunda. Det är viktigt att vi i frågor som dessa har en bred samsyn. Försvarsmakten har ett stort ansvar att öka rekryteringen av kvinnliga soldater och de har inlett ett arbete för att nå målet om fler kvinnor i försvarsmakten. Under min resa i Afghansiatn förra veckan träffade jag försvarmaktens ansvarige officer för jämställdhetsfrågor och det är inte alla länder som gjort den prioriteringen som Sverige gjort.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. truthbe2old

  Måhända att kvinnor har en ”lugnande effekt” när ett land inte är i krig. Men i en krigssituation så ger jag inte mycket för en kvinnlig soldat. Lika lite som jag egentligen ger en kvinnlig brandman.
  Jag vet inte om du följt debatten om brandkåren i malmö som valde att rekrytera en kvinnlig invandrare utan lastbilskort istf en man med 10års erfarenhet och lastbilskort, just för att vara jämställda. Sen visar det sig att det tar 10 minuter för kvinnliga brandmän att ta sig igenom en säkerhetsdörr, just för att kvinnor är svagare än män. ..jo du hörde rätt.. kvinnor ÄR fysiskt svagare än män, så är det.. och i brandmanna fallet så har man då alltså riskerat livet på befolkningen genom att anställa en kvinna istället för en man, vilket är helt sjukt!
  Det är inte svårt att förstå likheterna i en krigssituation… där fysisk styrka, våld och ond bråd död härjar, något en man med testosteron klarar lättare än en kvinna med östrogen.
  Men nu är vi ju inte i krig och det kanske inte behövs sådana egenskaper, men om det skulle behövas så har jag hällre en man vid fronten än en kvinna just av samma anledning.
  Vi är olika från födseln, kommer vara olika livet ut, så är det av naturen, men det är omöjligt att förtstå för feminister.
  Lycka till med debatten! kul att det finns någon med andra åsikter iaf!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi är olika det kan jag hålla med om. Det gäller dessutom att nyttja våra olikheter på det mest optimala sättet och det gör man inte genom att generalisera som du gör. Inom försvarsmalten så rekryteras många kvinnor och det är positivt på många sätt. När jag besökte Afghanistan förra veckan träffade jag flera kvinnliga soldater och de har inga problem att klara av sina uppgifter. Det gäller att arbeta efter RAK, ”rätt använd kompetens” och då spelar kön ingen roll!
   För din information så är samsynen stor när det gäller kvinnor, fred och säkerhet bland sju av åtta partier. det är ett parti SD som inte håller med!

 2. truthbe2old

  generalisera? Du menar som att säga att ”män är starkare än kvinnor”? , ”män kommer alrdig veta hur det känns att föda barn”?
  Jaadu en sådan ”generalisering” som baseras på vetenskap och skillnader i kön, anser jag mig ha rätten att göra, jag begränsas inte av politisk korrekthet utan följer vetenskapen vart den än leder mig. Fallet med säkerhetsdörren är föresten ett riktigt exempel, har för mig brandchefen i malmö avgick i protest mot just detta, att det tog 10minuter för kvinnor att forsera en säkerhetsdörr ist för 1-2min för en man, JUST för att männen är starkare. Du kan läsa mer om detta på Alternativ media, som inte censurerar sanningen (tror det var dispatch international som skrivit om detta).

  Men kvinnor i försvaret kan va en bra ide om de hamnar i beslutsfattande positioner, då kvinnor oftare är lugnare än männen, tack vare bristen på testosteron. Och därför inte tar förhastade och förargade beslut.

  Vad som förvånade mig i den debatt ni hade på tv, var att det var så få män som debaterade.. att kvinnliga feminister står och säger att kvinnor är bra att ha i alla fysiskt krävande jobb, det förstår jag ger en stark ”samsyn”. Men det behöver inte vara sannt för det.
  Jag har ingen aning om vad SD står för när det gäller detta, men jag hoppas att ni andra, i demokratins tecken, lyssnade på vad de hade att säga och inte frös ute dem ala robinson, ala rainfeldt.

  Droppen var väll när det klubbades tvingad könskvotering i börsbolag.
  Om kvinnan vill vara jämställd så kan hon skapa egna företag, börsnotera dem, och välja in kvinnliga VD-ar på ”vänskapsbasis” som feministerna kallar det… som att den manlige VD inte skulle bry sig ett skit om kunskap och kompetens när det gäller sin ersättare, utan skita i företagets framtid… det är på gränsen till förtal, defenitivt mansförakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.