Världstoalettdagen!

Förenta Nationerna har sedan länge uppmärksammat politiska, sociala och ekonomiska frågor genom utlysandet av årligt återkommande internationella FN-dagar. En av de dagar som jag tycker är väldigt angelägen är Världstoalettdagen som nyligen inträffade den 19 november. Det är för oss en självklarhet men bristen på fungerande sanitära anläggningar är ett dagligt problem för över 2,5 miljarder människor runt om i världen. Namnet får många att dra lite på munnen och det är ett bra tecken att vi reagerar. Sanitetsfrågorna handlar dock inte bara om behovet av fler toaletter och infrastruktur, utan också om sociala och beteendemässiga förändringar som kommer att ta tid. I en miljö där det saknas fungerade sanitära anläggningar och rent vatten är det en omöjlig uppgift att lyckas med andra utvecklingsmål.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.