Resursrika Norrland!

Som riksdagsledamot från Västerbotten är jag stolt över att vår handelsminister Ewa Björling lägger ett stort fokus på de fyra nordligaste länen i Sverige. Jag har rest runt med henne vid ett flertal tillfällen och det har varit ett stort intresse bland alla de företag som Ewa Björling har träffat. Alla de besök som handelsministern har gjort har resulterat i ett åtgärdspaket för stärkt regional export som ministern kallar Resursrika Norrland. Strategin omfattar en rad åtgärder för att bland annat stärka besöksnäringen, för att lyfta fram gruv-och mineralnäringen och skapa bättre förutsättningar för den norra regionen att fortsätta utvecklas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. John

    Du har fortfarande inte svarat på frågorna jag ställde till dig för ett tag sedan om infrastruktursatsningarna som gjorts för Norrland. Nu kan man läsa i tidningen om Blaikengruvan som vi skattebetalare ska betala för saneringen av , 1 miljon i månaden kostar det, varav 3 miljoner var avsatta av företaget för saneringen . Är du nöjd av resultatet ? Tycker du att försäljningen av gruvbrytningstillstånd ska fortsätta som vanligt utan krav på sanering ? Har du någonsin skrivit något förslag till riksdagen om hur vi ska skydda våran natur mot dessa skövlare ? Jag för min del ser helst att vi får politiker framröstade för att representera våran landsände å inte för att berika sig själv .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.