Fel att göra avsteg!

Det var en väldigt annorlunda votering i Riksdagen igår. Talmannen ville inte ställa proposition på ett ärende och det innebär att nu går ärendet vidare till Konstitutionsutskottet för beredning. Hela förfarandet är märkligt. Sedan nästan 20 år tillbaka har riksdagen en överenskommelse att hela budgeten tas i ett enda beslut. Det har inte hänt att en fråga lyfts ut ur budgeten och ska beslutas separat. Alla fyra oppositionspartier har i denna fråga samlat sig och det får konsekvenser för framtida minoritets regeringar. Det är inte rätt att göra avsteg så som oppositionen nu gör.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Rubin Söderlund.

    Större delen av de som gynnas av detta förslag bor i storstadsregionen. När ni genom fiffel med kvittningen inför förra omröstningen fuskade igenom ett beslut som inte har majoritet i riksdagen så måste ni förstå att det kräver att demokratin har sin gång. Det innebär att majoriteten bestämmer. Ert förslag innebär att medelklassen som till största delen bor i storstäderna får upp till 70 tusen i skattelättnader, Man ser en massiv kampanj från media särskilt i huvudstaden vilket beror på att dom gynnas nästan mangrant av denna reform. Jag förstår att även du får ca 70 tusen mer i plånboken men som politiker ska man väl arbeta för de som har valt en och inte bara till sitt eget bästa.
    Det finns människor som inte har 70 tusen i inkomst efter skatt i Lycksele på ett år.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det kvittningssystem som finns i riksdagen är byggd på en gemensam överenskommelse. I den omröstning du syftar på var det ledamöter som var frånvarande alla från oppositionen och har du åsikter om det får du fråga berörda partier. Det finns även en lång praxis sedan 20 år tillbaka att budget tas i ett beslut och man ska alltså balansera intäkter och utgifter. Att göra som oppositionen gör är inte ansvarsfullt och kommer att ställa till det för kommande minoritetsregeringar. Att höja brytpunkten för när man ska betala statlig inkomstskatt gynnar alla i vårt land, inte som du påstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.