800 miljoner utan rent vatten!

I dag har jag debatt i Riksdagens kammare. Vi ska debattera ett betänkande som handlar om internationellt bistånd och det är ett stort budgetområde vilket innebär att det blir en lång debatt. Min ingång i debatten kommer att vara att lyfta ett av alla de områden där vårt svenska bistånd gör skillnad. Det handlar om vårt hälsobistånd och om vatten och sanitet. Vårt svenska bistånd har gjort det möjilgt för många kvinnor att föda barn på en institution istället för att gå igenom en riskfylld förlossning hemma, biståndet har inneburit att många flickor har fått tillgång till en säker abort. Nästan 800 miljoner människor saknar i dag tillgång till rent vatten och tusentals barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Det är här vårt svenska bistånd gör skillnad och det är positivt att det råder stor samsyn bland sju av riksdagens åtta partier när det handlar om hur vi arbetar med biståndsfrågor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.