Sänka trösklarna!

Statistiska Centralbyrån (SCB) presenterade förra veckan ny statistik över hur arbetsmarknaden ser ut i Sverige. Jämfört med 2006 har 275 000 fler människor ett arbete att gå till och då har även sysselsättningskvoten ökat vilket innebär att även om vi är fler innevånare i Sverige så är vi fler på arbetsmarknaden. Det är inte vi politiker som skapar arbetstillfällen utan det sker hos alla våra arbetsgivare. Vår uppgift är att underlätta för arbetsgivare att anställa, skapa förutsättningar för att det ska bli enklare. Jag har besökt många företag som ser tydliga förändringar av de reformer som Alliansregeringen infört. Statistiken som SCB presenterar bekräftar detta. För att vi ska kunna se denna fortsatta positiva utveckling krävs ett fortsatt arbete att sänka trösklarna för att fler ska komma in på arbetsmarknaden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    ”Det är inte vi politiker som skapar arbetstillfällen” skriver du vilket är en korrekt konklusion. Men det är ni politiker som är ansvariga för påfyllningen av ofta outbildade människor (analfabeter) från MENA-länderna som fyller på leden av de som skall sättas i arbete. Det lär ta 7-9 år i bidragsträsket innan så sker och under tiden tynger dessa människor ned välfärdssystemet och resultaten i skolan. Men den problematiken sopas bara under mattan….

  2. Erik

    Okej. Vad blir B då? Vilka trösklar tänker du på? En tröskel som redan existerar är lägre arbetsgivaravgifter för de som är under 26 år. Riksdagen ska innan sommaren besluta om ytterligare en tröskel nämligen ytterligare lägre arbetsgivaravgift för de som är under 21 år. Där är förslaget drygt 10 procent i avgift. Vilka andra trösklar ser du i din ”kikare”?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      De människor som står längst bort från arbetsmarkanden idag är våra utlandsfödda och personer med funktionsnedsättning. Här vet jag att ministern ser över vilka andra möjligheter vi kan erbjuda för att stötta de människor som står långt bort att komma in på arbetsmarkanden. Det som däremot kommer att höja trösklarna för många in på arbetsmarkanden är den politik som oppositionen aviserar att driva vid ett eventuellt regeringsskifte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.