Märkligt ställningstagande!

I går hade jag debatt i Riksdagens kammare om Sveriges medlemskap i Arktiska rådet. Sverige har precis avslutat ett tvåårigt ordförandeskap i Arktisakrådet och inlett en rad förändringar. Arktiska rådet har gått ifrån att vara en tyckande församling till att bli en församling som fattar beslut. Det är en väldigt känslig region så det krävs att de beslut som tas görs med stor försiktigthet så att inte man stör den känsliga natur som finns i området på ett alltför negativt sätt. (MP) debatterade om att de vill införa ett moratorium i Arktis och det är ett märkligt sätt att hantera frågan. Vill man med andra ord införa en överstatlighet över arktis? Kommer Socialdemokraterna att ställa sig bakom ett sådant ställningstagande om de ska regera tillsammans? Kan (S) och (MP) tänka sig att införa ett moratorium där exempelvis USA bestämmer över stora delar av Sverige som också ingår i den arktiska området?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Frans

    Men vänta här nu….du menar att det är en skam att S och MP dansar efter USA´s pipa. Tycker du inte att det är lite ironiskt. Jag menar som moderaterna dansat efter USA´s pipa under så många år…FRA…Assange….do i need to say more?

    Vore kul också om du publicerade kommentarerna i din blogg…kanske. Det är det en blogg är till för. Att föra diskussion. Men du publicerar ytterst lite av de kommentarer du får…eller hur? Varför? Är det bara de kommentarer som du kan bemöta?

    Du använder vk´s blogg för att skriva illa om vänstern. Missförstå mig inte…jag är inte alls vän av vänstern….Min kommun…Lycksele har missköts så fruktansvärt av Socialdemokraterna. Men när jag läser din blogg. Så inser jag att ni inom moderaterna kommer inte göra ett bättre jobb. Ni har gjort ett förfärligt jobb de senaste 4 åren (nationellt). Ökat klyftorna, mindre polis, ökad kriminalitet, mindre jobb. Allt är bara sämre. Jag hade kunnat tänka mig rösta på högern. Men jag tror inte att vänstern är kapabla att göra ett sämre jobb än det ni visat de senaste 4 åren.

    Tycker för övrigt att det är skam, att ni politiker inte jobbar för att lösa de problem vi har, utan är mest intresserad av att kasta skit på varandra! Begriper ni inte att ni har makt för att vi…folket har gett er det? Begriper inte du….att du sitter på den maktposition du gör….för att du fått den av oss? Du representerar inte mig då du använder din makt för att snacka skit om andra…gör ditt jobb!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag publicerar alla kommentarer jag får, förstår inte din kritik? Det är trist att du inte ser de förändringar som Alliansregeringen gjort som något positivt. Vi har ökat antalet poliser, vi har underlättat för företag att anställa vilket har inneburit mer än 200 000 nya arbetstillfällen trots att vi genomgått en av de allvarligaste finanskriserna sedan 1920-talet. Vi har, om du använder OECD-Dacs jämförelsetal ginikoffecienten som visar på hur jämställt ett samhälle är legat kvar på samma jämställda samhälle under många år. Det innebär att klyftorna inte har ökat som du påstår, enligt de senaste siffrorna har de flesta grupper i vårt samhälle fått det bättre. Vi har gjort det mer lönsamt att arbeta eftersom du bla. får behålla mer av din lön tack vare jobbskatteavdragen. Jag kastar inte skit på något parti jag redovisar hur deras politik kommer att slå på oss alla med stora skattehöjningar. För oss som bor i norra sverige kommer det inte att bli speciellt kul!

      • Oberoende Politisk Bedömare

        Du skriver att det inte kommer bli kul? Hur vet du det?

        Norra Sverige har klarat sig rätt bra i rätt många år med ett annat styre än Alliansens.

        Det kommer naturligtvis att gå hur bra som helst att bo i denna landsändan i framtiden också, oavsett om det är Alliansen, C + FP + S, Vänstern, S+V+MP, eller vilken konstellation som helst som råkar sitta i Regering.

        Hur mycket var det Alliansen vill höja bränsleskatten för alla de som är beroende av bilen i Norrland nu igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.