Roten till det goda !

I går deltog jag i en hearing som var anordnad av ledande branchorganisationer inom Byggbranchen. Frågeställningen handlade om vad branchen och allämnheten hade för åsikter om svartjobb. Vi var tre politiker representerade samt skattevreket och ekobrottsmyndigheten. Det blev en väldigt intressant debatt där branchen var tydlig med att ROT avdraget har inneburit att stor del av svartjobben försvunnit och i vissa brancher existerar den inte alls. Jag tycker det är viktigt att vi tittar på svartjobb utifrån flera olika aspekter. Det handlar om säkerhet, den som arbetar svart har inget kollektivavtal, ingen försäkring, betalar ingen skatt och borde på så sätt inte heller erbjudas möjlighet att nyttja den skattefinansierade välfärd vi har. Det handlar om moral och attityder till svartjobb och det handlar om att branchen förlorar konkurrenskraft om fler anlitar svarta företag. Branchorganisationerna hade låtit Demoskop göra en undersökning vad vi sanser om ROT och svartjobb och här ser man en ideologisk skiljelinje. Det finns en betydande övervikt bland Alliansen väljare när det kommer till frågan att se posiitvt på ROTavdraget. De röd/gröna partierna ser inte samma nytta av ROTavdraget även om branchen själva säger att om ROT avdraget försämras kommer svartjobben att öka.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.