Gubben med godis har lärt sig surfa!

2009 infördes en lag i Sverige mot Grooming. Det innebär att det är olagligt att söka kontakt via internet med minderåriga i sexuellt syfte. Det var en välkommen lag. Tidigare sa alla vuxna till sina barn att akta sig för okända män och ” akta dig för gubbar som bjuder på godis”. Verkligheten ser inte ut så eftersom ”Gubben med godis har lärt sig surfa” Detta är beskrivande för att lag och rätt också måste förändras. Det är tyvärr varit svårt att fälla förövare för grooming . Jag träffade en man som visade hur enkelt det är att unga flickor och pojkar blir utsatta för inviter och förslag där förövaren har ett sexuellt syfte. Mannen gick in på en känd internetsida och skapade en profil som en ung flicka på 14 år. Det tog inte ens en minut från det att den ”unga flickan” hade loggat in på sidan tills den första kontakten var tagen. Det är inte ett bra resultat av fällande domar när under två år så har 21 personer åtalats men endast fem fått en fällande dom.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.