Starkt företagande för fortsatt utveckling

För mig är samspelet tydligt. Ska vi fortsätta utveckla skola, vård och omsorg behöver vu ett starkt företagande. Majoriteten av företag i vårt land är små företag, och vi är beroende av att fler vågar ta klivet att tro på sina idéer så starkt att starta företag. I Sverige är vi bra på företagande men inte lika bra på nyföretagande. Hur får vi våra ungdomar att se möjligheter att bli företagare? Hur underlättar vi regelverket för att företagare ska kunna fortsätta driva sin verksamhet? Hur hittar vi kompetens till företag för att de ska fortsätta att utvecklas? Dessa frågor och många fler diskuterade vi tillsammans på ett framtidsmöte med Svenskt näringsliv i Umeå igår. Vi måste få bättre samarbete mellan forskning och näringsliv för att bättre utveckla alla goda idéer som finns. En rad spännande förslag kom fram vilket verkligen sporrar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.