Hög kvalitet på ambulanssjukvården!

När vi blir sjuka eller en olycka inträffar är vi väldigt tacksamma att vi får det akuta omhändertagandet snabbt och av medarbetare med hög komptens. I Västerbottens har vi en ambulanssjukvård som oavsett huvudman håller en hög kompetens och gör att vi i de flesta kommuner kan känna oss trygga att vi får den hjälp vi behöver. Falck ambulans tog över huvudmannaskapet för en rad ambulansstaioner i Västerbottensinland för drygt 1,5 år sedan. Det har varit en tuff resa men nu finns en organisation som fungerar väldigt väl. Det finns tydliga uppföljningskriterer från landstinget och denna uppföljning är avgörande för en positiv utveckling av Falck som entreprenör av ambulanssjukvården. Jag träffade Falck i Sveriges VD Sven Engquist och Falcks ansvariga i Västerbotten Carina Rönnberg i Riksdagen för ett samtal kring de utmaningar som finns och vi hade en intressant dialog om ambulansverksamhetens möjligheter. Det är en styrka för Västerbottens inlands ambulans att tillhöra en stort företag som Falck eftersom det innebär stor tillgång på kompetent utbildningspersonal, välfungerande datasystem och väl inarbetade strukturer.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.