Utvecklingen går bakåt!

Mänskliga rättigheter är något som aldrig får bli en fråga som hamnar på hyllan. Det är en fråga som vi ständigt måste ha i första rummet och ställa krav på de som inte lever upp till mänskliga rättigheter. Jag läste en artikel om den dom som fallit i Egypten där 529 personer dömts till döden för att ha deltagit i ett upplopp där en polisman dödades. I en annan domstol i Egypten har 17 studenter dömts till 14 års fängelse för att ha deltagit i ett annat upplopp där ingen kom till skada. Båda dessa domar pekar på allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna och det är en stark tillbakagång av rättsväsendet i Egypten. Vissa experter påstår att man får gå tillbaka minst 60 år för att hitta samma strikta agerande av landets domstolar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan

    Ja var ska man säga om den arabiska våren? Att det var bättre förr, eller att det gör ont när knoppar brister?

  2. lf

    Du Elisabeth, du ska nog vara försiktig då du uttalar dig om mänskliga rättigheter.
    Jag cyklade förbi på Rådhustorget i Umeå mitt på dagen.Det satt 4 personer i olika gathörn och tiggde.
    Vilka mänskliga rättigheter tror du de har? Vi måste väl ta itu på hemmaplan också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.