Trägen kamp i Dorotea!

Jag besökte Dorotea sjukstuga igår och träffade några av de många Doroteabor som engagerat sig i kampen om att få tillbaka akutvårdsplatserna på sjukstugan i Dorotea. Stämningen var hög bland de Doroteabor som varje dag och natt bemannar upproret på sjukstugan. I morogn är det landstingsfullmäktige och en grupp ska åka dit och försöka ställa en fråga till landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S). Besvikelsen är stor eftersom de tidigare har fått en rad löften från den styrande (S) majoriteten som inte har infriats. Ofta får de höra att Västerbottens länslandsting får mindre statsbidrag än tidigare och de är därför tvugna att spara. Alliansregeringen har tillfört nästan 70 mijarder mer än tidigare regering och det är trist när detta inte nämns i debatten. Ska en inlandskommun fortsätta utvecklas är tillgång till service betydelsefull. Om sjukstugan i Dorotea nedmonteras i den takt som sker nu så minskar incitamenten för människor att både flytta dit och även att bo kvar. Det är inte den utvecklngen som jag vill se.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.