Online för unga in på arbetsmarkanden!

Online i Umeå ett företag med verksamhet både i Umeå och i Lund. De arbetar med telemarketing och med kundservice på uppdrag av olika kunder. Företaget har nästan 200 medarbetare i Umeå och medelåldern är väldigt ung. Många som arbetar där får sin första kontakt och anställning på arbetsmarkanden och får en bra plattform för att sedan gå vidare till andra anställningar. Många studenter arbetar hos Online eftersom de själva kan välja sina arbetsider utifrån sina studier. Vid mitt besök träffade jag företrädare för både verksamheten i Lund och platschef i Umeå samt rekryteringsansvarig för Umeå och de var alla tydliga med att den sänkta arbetgivaravgiften för unga under 26 spelade stor roll för deras möjligehter att anställa unga och även de ungomdar som saknar gymnasiekompetens. Gemenskapen bland merarbetarna på Online är stor eftersom de flesta befinner sig i liknande situation och den positva stämningen på kontoret var tydlig! Utmaningarna finns för framtiden med förändrade köpbetenden hos oss som konsumenter och det ställer krav på lyhördhet hos företaget. Online är ett företag som anställer många unga med en funktionsnedsättning och det är en stor bredd på medarbetarna inom företaget. Ett väldigt spännande företagsbesök!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

 1. LenaAndersson

  Detta är ju ett av de allra värsta företagen, vars verksamhet är en form av telefonterror och anställningsvillkoren/lönevillkoren är omänskliga! Men jag förstår att du som Moderat gillar denna typ av hemska företag!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag förutsätter att du besökt företaget och pratat med de som arbetar där!

 2. Fredrik Sjölin

  – Online är ett företag som anställer många unga med en funktionsnedsättning.

  Hur många av de ca 200?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Av de som sökt sig till företaget har de flesta fått en anställning

 3. Lars Gidlöf

  Hej

  Har ett par frågor kring denna blogg.

  1: Du skriver att den sänkta arbetsgivaravgiften har gjort att de kunnat anställa unga, och jag undrar varför kan de inte anställa unga med en vanlig arbetsgivaravgift, för jobbet sköts väl lika bra av en ung som en äldre, annars borde ju deras kunder få ersättning för sämre utfört jobb?

  Svara gärna

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Många brancher är hårt pressade av små marginaler och i detta specifika fall så får företaget ägna stor tid till att utbilda, inskola ungdomar som kommer utan erfarenhet. Det är för företaget en förutsättning med en låg arbetsgiavrvgift för att kunna lägga extra tid på att ge dessa ungdomar utan arbetslivserfarenhet allt de behöver.

 4. Conny Forsström

  Online är ingalunda ensamt, men ändock ett exempel på en företagstyp som har de absolut sämsta arbetsvillkoren.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag förutsätter att du varit där på besök

 5. Oberoende Politisk Bedömare

  Hur många av dessa ugndomar kommer Online behöva sparka nu när Alliansen gör det dyrare att anställa de äldre ungdomarna?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är något jag inte kan svara på eftersom jag inte har tillgång till hela företagets anställningsmatrikel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.