Lovar allt till alla!

Jag blir beklämd när jag ser hur Stefan Löfven (S) står och lovar allt till alla och inte kan ge svar på hur han ska finansiera sina löften. Löfven kommer inte att berätta för den svenska befolkningen vilka samarbetspartner han kommer att ha vid en eventuell ny regering. En röst på (S) innebär att du inte vet vem du får på köpet! Löfven lovar att ta bort den sänkta arbetsgivaravgiften för unga under 26 år. Enligt branschorganisationen Visita har reformen gett 10 000 nya arbetstillfällen för unga och en förändring kommer att få konskekvenser. (S) vill skriva utbildningskontrakt istället. Alla ungdomar är inte intresserad av att börja studera direkt efter avslutad gymansiutbilning och den möjlighet som finns idag till ett arbete är därför ett bra alternativ för våra unga. Det är positivt att det finns en samsyn inom skolpolitiken mellan Alliansen och (S) men den stora skillnaden är att Löfven lovar att minska klasserna i grundskolan redan i höst. Hur hade han tänkt göra det? Valet är den 14 september och då har redan skolorna börjat. En reform som innebär så stora förändringar i skolan kommer att kräva viss planering. Kommer evnteulla samarbetspartier att ställa sig bakom (S) beslut, det vet ingen idag! Det är inte trovärdigt att lova förändringar som alla vet inte går att uppfylla.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

14 kommentarer

 1. Leif

  Helt rätt, fan ta honom. Ni är ju ändå väldigt ärliga. Allt åt dom som har råd. Det är i varje fall inte att hymla med vilka man gynnar med sin politik

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vem gynnar Löfven med sin politik? En röst på (S) är en röst på vem då? Varför vill man inte berätta vem man ska samarbeta med före valet, det ska komma som en överraskning efter valet! Alla som i dagarna lämnar in sin själdeklaration kan se hur mycket mer man fått behålla tack vare jobbskatteavdragen. Tack vare de genomförda skattesänkningarna som Alliansen genomfört har vård, skola och omsorg fått 70 miljarder mer i intäkter sedan 2006. Fler människor finns på arbetsmarkanden i dag än 2006 trots en stor finanskris.

 2. Lars Gidlöf

  Hej

  1:Hur var ekonomin när Ni tog över 2006 och hur är den nu?

  2: Varför var det så viktigt för Er att låna till skattesänkningar till de högsta inkomsterna i höstas, vad skulle det ge för nya arbetstillfällen?

  3: Vad kostar dessa jobb för ungdomen och varför kunde inte dessa pengar ge jobb inom sjukvården?

  4: Vet du hur många miljoner Ni ger McDonalds per år genom denna sänkning av arbetsgivar avgift och min fråga, vad tror du de gett för extra antal jobb?

  Tror inte du har kurage att svar enkelt på dessa frågor, liksom alla ni politiker inte vågar.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Enkla svar kan ges på enkla frågor. Dina frågor hamnar inte under den kategorin!
   Alliansen tog över makten av ett Sverige i högkonjunktur. Trots det hade under tidigare år arbetslösheten inte legat speciellt lågt. Ett lands ekonomi går inte riktigt att jämföra med hur man sköter sin egen hushållsekonomi och när man går in i den värsta finanskris på väldigt länge gjorde Sverige det man ska göra. Vi satsar pengar på att hålla igång vår industri, vår tillverkning för att inte tappa allt inför den kommande tillväxtperioden.
   Det går inte att prissätta ett arbetstillfälle. Det finns så mycket mer att ha ett jobb att gå till än bara att få en lön. Vård, skola och omsorg har fått 70 miljarder mer i intäkter tack vare att vi sänkt skatten för alla som arbetar.
   Besöksnäringen visar siffror på att bara i deras branch har ca 10 000 ungdomar fått ett jobb. Detta vill (S) ta bort!

 3. Magnus Johansson

  JAG BLIR BEKLÄMD DÅ MAN I 4 ÅR STÖTT SIG PÅ SVERIGEDEMOKRATER (SD) UTAN ATT VILJA TILLSTÅ DET OCH SAMTIDIGT ANKLAGAR S FÖR ATT INTE NÄMNA VILKA MAN SKA SAMRABETA MED.
  HUR KOMMER MODERATERNA (ALLIANSEN) ATT GÖRA MED (SD) DÅ DE (OM DE) FÅR EN VÅGMÄSTARROLL I ÅRETS VAL? SVARA ÄRLIGT PÅ DET IST?
  Kommer du med ett vettigt svar på den frågan följer min högaktning av dig.
  Magnus Johansson, Kultsjödalens S – förening

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det intressanta är att Alliansen aldrig sökt stöd hos SD. Vi har aldrig gjort upp med SD innan omröstning vilket de röd/gröna gjort vid ett flertal tillfällen. Fredrik Reinfeldt har varit tydlig med att om situationen uppkommer efter höstens val att (S) inte får egen majoritet och är i behov av stöd vid val till statsminister så kommer vi att se till att SD inte blir vågmästare .

   • Magnus Johansson

    Nä visst är det konstigt att ett extremhögerparti hellre gör upp med ”motståndarsidan” till vänster.
    Ja det var ju tröstande ord. Men hur gör Alliansen själv om man inte får en egen majoritet, men en majoritet med SD?
    Nä. Du får nog komma med något bättre.
    Magnus Johansson, Kultsjödalens S-förening

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Alliansen har styrt Sverige som en minoritetsregering och klarat av det väldigt väl.

   • Oberoende Politisk Bedömare

    När SD röstar med alliansen låter den ”de står dem fritt att rösta på bra förslag”, när SD röstar med oppositionen låter den ”S har gjort upp med SD” fastän det inte varit överläggnigar eller gemensamma möten mellan oppositionen och SD.

    Varför ljuger du om det?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Hårda ord, det har vid ett flertal tillfällen gjorts uppgörelser mellan de rödgröna och SD

     • Oberoende politisk bedömare

      När jag har frågat runt har ingen sagt att SD och vänstern gjort eftergifter till varandra i några uppgörelser. Men jag kan vara felunderrättad, vilket tyvärr är en risk då jag inte är någon heltidsavlönad politiker.

      Det du möjligen menar är att de har röstat tillsammans i vissa frågor och att de innan omröstningarna kollat upp hur respektive grupp ser på saken.

      Det är ingen ”uppgörelse” på samma sätt som det inte är någon ”uppgörelse” när SD stött Alliansen i flertalet omröstningar.

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Alliansen söker inte stöd för vår politik hos SD, jag har vid ett flertal tillfällen sett hur oppositionen förhandlat med SD för att få igenom sin vilja.

 4. Lars Gidlöf

  Hej

  Ja, som jag misstänkte och som skrämmer mig som väljare något så fruktansvärt så kunde du inte ens svara på frågor,men här kommer en del svar.

  Hej

  1:Hur var ekonomin när Ni tog över 2006 och hur är den nu? Den var, enligt en känd person i mkt mkt gott skick, och arbetslösheten var på nedåtgående. Det var överskott i statens balanser.

  2: Varför var det så viktigt för Er att låna till skattesänkningar till de högsta inkomsterna i höstas, vad skulle det ge för nya arbetstillfällen? Detta svara du inte alls på, men det borde du ju kunna göra. Varför var detta så viktigt för sysselsättningen???

  3: Vad kostar dessa jobb för ungdomen och varför kunde inte dessa pengar ge jobb inom sjukvården? Varje jobb kostar runt 1,5 miljoner kr, detta kunde gett 3 gånger så många jobb i vården men då hade det ju inte gynnat företagen, och det är ju viktigt att göra med skattepengar, se bara FAS 3 ersättningarna.

  4: Vet du hur många miljoner Ni ger McDonalds per år genom denna sänkning av arbetsgivar avgift och min fråga, vad tror du de gett för extra antal jobb? Cirka 50 miljoner rikare har McDonaldsrestaurangerna blivit, och de hade även utan detta varit tvugna att anställa yngre då inga äldre vill jobba där.

  Tror inte du har kurage att svar enkelt på dessa frågor, liksom alla ni politiker inte vågar.

  Som sagt, kan du svara nu, med facit i hand eller?

  Ställer en sista fråga, skulle inte du, som t ex kund, tycka att tx en försäljare, utan utbildning eller kunskaper säljer en vara till dig, skulle inte du tycka det vore lite lurendrejeri om han/hon som försäljare låtsades visa ha kunskaper och inte har det?

  Så har vi väljare med er politiker, se bara din kollega Riedl

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Arbetslösheten var i januari 2006 8,3%, sedan gick den ned ända fram till i mitten av 2008. Stora delar av världen har genomlidit en av de största finanskroiserna sedan 1930-talet så det är inte konstigt att siffrorna stigit under den perioden. Nu är vi på väg ur krisen och arbetslösheten på väg ned igen.
   Som jag svarat tidigare så är det viktigt att inte tappa styrfart inom ex. tillverkningsindustrin för att investera sig ut ur krisen. Du behöver bara se hur många av våra grannländer har klarat krisen.
   Att erbjuda ungdomar en väg in på arbetsmarknaden är viktigt. Jag tror inte att alla vill eller kan studera och därför är det bar att det finns alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.