Vänsterretoriken kommer i dager!

I fredagens Godmorgonsoffan i SVT möttes Birgitta Ohlsson (FP) och Gudrun Schyman (FI) i en debatt om jämställdhet. Det var en intressant debatt! Flera av de frågor som diskuterades kunde man se en enighet mellan de båda partierna och det är positivt eftersom alla partier behöver lyfta jämställdhetsfrågan ytterliggare. Den stora skiljelinjen mellan (FI) och (FP) var att Gudrun Schyman och (FI) tycker att pengar inte får spela någon roll när vi diskuterar frågor om jämställdhet. Hon tycker pengar och ekonomi får alltför stor plats i diskussionerna. Det är den traditionella vänsterretoriken som kommer fram. Gudrun Schyman (FI) vill inte se att fler arbetade timmar och en högre skatteintäkt till staten ger bättre skola, vård och omsorg och ökar möjligheterna att vi kan se en större jämstäldhet. Ska vi uppnå jämställdhet så måste vi arbeta på alla nivåer och på alla plattformar för att vi ska nå en framkomlig väg. Jag har svårt att se att ytterliggare en ”pappamånad” i föräldraförsäkringen ska vara lösningen på en ökad jämställdhet i vårt samhälle.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Gillar raka rör från politiker. Att i princip säga att välfärd inte får kosta vad som helst så förstår man ju faktiskt vilka beslut ni har tagit. Sjuka och svaga kostar helt enkelt för mycket. Lite som en lightvariant av Tyskland på 30-talet.

    Gillar inte budskapet men är ärligt glad att du/ni vågar säga som det är.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om du läser vad jag skrivit så är det att FI och Gudrun Schyman anser att vi inte ska ta hänsyn till pengar när vi diskuterar exempelvis skola, vård och omsorg. Enligt fI så kommer pengarna från någon annanstans som ingen behöver engagera sig i. En sån naiv världsbild är främmande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.