Alla jobb behövs!

I går gjorde jag en rad intressanta företagsbesök i Skellefteå. Jag besökte bland annat Samhall och fick se den verksamhet de driver i Skellefteå. De har idag 180 medarbetare anställda och de har lite olika områden inom vilka de arbetar. Alla som arbetar på Samhall kommer via Arbetsförmedlingen och har någon form av funktionsnedsättning, psykisk eller fysisk. De får utifrån sina förutsättningar olika arbetsuppgifter vilket för många är positivt. Samhall har sedan 6 månader tillbaka ett samarbete med ICA maxi. Medarbetare från Samhall ansvarar för att plocka matvaror som kunderna varit inne på internet och beställt och kör sedan hem dessa varor till kunden. Ett lyckat samarbete mellan Samhall och ICA.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

15 kommentarer

  1. Leif

    Jamen om jobb är så himla viktigt, varför sätter vi inte alla i jobb och ger dom slavlöner. Vi kan väl börja med er politiker? Du utför ett fullgott jobb efter din allra bästa förmåga men behandlas lönemässigt som andra klassens människa. Försök att tänka dig in i den verkligheten. Jo jag vet att du är moderat och saknar den förmågan, men du kan väl försöka och återkomma om det är så himla bra som ni försöker måla upp.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Alla jobb behövs är något som Alliansen är tydlig med. När vi diskuterar med de röd/gröna partierna så ser vi en helt annan bild. Här tycker man inte att de 10 000 nya jobb som vuxit fram inom besöksnäringen är viktiga, här ser man inte att alla arbetstillfällen och nya företag som vuxit fram tack vare RUT och ROT är betydelsefulla. Alliansen tycker att Alla jobb behövs, det gör inte oppositionen.

  2. LenaAndersson

    Många som tvingas arbeta heltid åt Umeå kommuns Viva Resurs känner sig definitivt inte behövda eftersom Umeå kommun ju inte ens vill betala avtalsenlig lön för deras arbetsinsats på heltid! Detta är slaveri där indraget försörjningsstöd, alltså svält som hemlös, används som piska!
    Det måste vara självklart att ALLT arbete som utförs i Sverige ska innebära AVTALSENLIG lön, INTE försörjningsstöd! Det är uppenbart att dessa jobb på Samhall… inte alls behövs eftersom dessa heltidsarbetandes arbetsinsats inte anses vrd att betala avtalsenlig lön för att få utförd! Alla som tvingas delta som slavar i FAS 3 känner sig definitivt INTE behövda eftersom deras arbetsinsats inte anses värd ens avtalsenlig lön! Alliansen har infört slaveriet, och är dessutom stolta över det!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Har du sett den undersökning som gjorts på de som deltagit i FAS 3? Om inte så läs den, det är inte riktigt den verklighet som du beskriver.

      • LenaAndersson

        FAS 3 innebär slavarbete eftersom deltagarna tvingas arbeta heltid med enbart försörjningsstödet som ”lön”! Varför ger du inte en länk till den undersökning du hänvisar till? Riksdagen har beslutat att ingen ytterligare ska skickas till denna totalförnedrande omänskliga åtgärd, men tyvärr så förljer inte Alliansregeringen Riksdagens beslut! FAS 3 hör inte hemma i ett civilicerat samhälle!
        När det gäller Samhall så vet jag att deras verskamhet slår ut konkurrenter som erbjuder riktiga jobb med avtalsenliga löner bland annat när det gäller städuppdrag där Samhalls bud ligger långt under vad privata konkurrenter med avtalsenlig lön kan erbjuda!

  3. Mr Cool

    Samhall fyller en viktig funktion i vårt samhälle eftersom alla kan inte vara högpresterande och de som inte är de vill också känna sig behövda samt lyfta en lön. Idag sker en hänsynslös utselektering av just högpresterande och det finns företag som livnär sig på att hitta dessa. Det är också så att utvecklingen framtvingats av höga löner och tillika kostnader som innebär att rekryteringen måste bli rätt. Bemanningsföretagen tillåter en gasa och bromsa samt företagen får möjlighet att utan större förpliktelser prova om en person är lämplig. Det är bra eftersom många får fast anställning just via denna kanal. Det vi har producerat över tiden har ofta blivit för dyrt och då har vi devalverat men det spelar ju mindre roll för den som går på bidrag och har 0 kronor på banken. Fundera sen varför företag väljer att verka i andra länder inom bl.a. EU……jo, därför att det är billigare att producera där. Blir det för dyrt i Sverige så får företagen helt enkelt läggas ned och offentliga jobb är ingen lösning eftersom det snarast är att likna vid internfakturering. Det som betalar vårt välstånd är EXPORTEN vare sig det är vapen eller filthattar. Tänk på detta nästa gång ni kräver löneförhöjning eftersom det i det stora hela är ett nollsummespel eftersom högre produktionskostnader ytterst betalas av konsumenten d.v.s. DU.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag som politiker kräver inte löneförhöjning, det är markandens parter som förhandlar om det

      • Mr Cool

        Jag betvivlar att det är marknadens parter som sätter politikernas löner. Däremot så har politiker för dåligt betalt vilket gör att många verkliga kompetenser inte väljer att bli politiker p.g.a. löneläget. Halvera antalet riksdagsledamöter och dubbla lönerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.