Jägarsoldater utbildas!

Jag hade möjlighet att besöka NorrlandsDragoner i Arvidsjaur i fredags. Det fd K4 som då utbildade Sveriges vältränade fjälljägare fortsätter med samma utbildning under ny beteckning. Efter den stora försvarsreformen där bla den allmänna värnplikten togs bort utbildar i dag NorrlandsDragoner AJB killar och tjejer som söker till Aridsjaur för att få en gedigen utbilning på den stora Jägarbataljon som ligger strategiskt placerad med stora ytor för övning. De har inte full bemanning idag och bataljonschef Teddy Larsson var tydlig med att det är en utmaning att inte kunna öva fullt ut med rätt antal soldater. I dag övar de trots personalbrist på bataljonsnivå för att de ska få rätt känsla för hur en insats fungerar. Bataljonschefen informerade hur verksamheten fungerar och mycket kretsade kring den rapport som försvarsberedningen släppt och vilka konskekvenser det kan få för Jägarbataljonens del.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.