Axlagården står för hög kvalitet in i det sista!

Axlagården i Umeå startade upp sin verksamhet 1992 och var då Sveriges första fristående hospice. Det finns 16 enkelrum på Axlagården alla med egen uteplats. Det råder en stillhet på hela Axlagården och det är en varm hemmamiljö som förstärker det stilla intrycket. Axlagården har ett vårdavtal med Västerbottensläns landsting och de erbjuder en hög kvalitet på den palliativa vård de bedriver. De gäster som kommer till Axlagården gör det på remiss från en sjukhusinrättning och på Axlagården får gästerna en god omvårdnad med avancerad smärtlindring i en hemlik, rogivande miljö. Axlagården har en hög personaltäthet med sjuksköterskor och undersköterskor med hög kompetens. Axlagården har ett eget kök där de tillagar all mat. I verksamheten finns också ett stort antal volontärer som kommer och sätter guldkant på tillvaron i form av exemeplvis tidningsläsning, bullbakning och bingospel. De har en kvinna som är frisör som besöker Axlagården med jämna mellanrum och tar hand om gästerna på Axlagården. Att bli imponerad över den verksamhet som bedrivs är inte svårt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. lf

    Vilken underbar anläggning.Jag har haft flera bekanta som har fått sluta sina dagar där.
    Vilka fantastiska människor som jobbar där.För att inte tala om dessa volontärer som också stöttar på ett fint sätt.
    Denna underbara oas.Jag ser gärna en utbyggnad av denna oas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.