Harmonisera oss i Norden!

I dag är jag på uppdrag av nordiskarådet på en debatt om ungdomsarbetslöshet i Norden. Debatten tar avstamp i en stor rapport om den nordiska modellen och de likheter som vi ser och även de utmaningar som vi har i våra nordiska länder. Vi står inför liknande demografiska utmaingar med en åldrande men samtidigt en friskare befolkning, det ger oss en utmaning av större efterfrågan på offentliga tjänster, men mindre potential att finansiera dem via skattsedeln. Vi måste därför precis som Alliansregeringen lyft fram satsa på utbilning och säkerställa de färdigheter som behövs. Vi måste se över satsa ännu mer tydligt på innovation och företagande, effektivisera processen att kovertera utländska utbildningar. Vi måste också i norden fortsätta arbetet med att ta bort gränshinder och harmonisera våra myndigheter. Det finns en rad områden där vi kan hitta större samarbetsformer och det är något vi måste göra nu och inte skjuta framför oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.