Måste stå till svars för sina handlingar!

Kränkningar på nätet blir allt vanligare och det är något som är allvarligt. Justitieminister Beatrice Ask tillsätter nu en utredning för att se över lagarna om förtal, hot och ofredande på nätet. De lagar som finns för närvarande är till stor del skrivna före utvecklingen av nätet, med sociala medier och spridning av bilder och kommentarer på nätet. Mönstret när det gäller kränkningar på nätet är tydligt. Det är särskilt flickor som drabbas eftersom de är mest aktiva på nätet. Jag tycker det är bra att vi nu får en översyn eftersom den lag vi har idag inte är tillräcklig. Jag har tidigare skrivit om de hot jag blivit utsatt för på min blogg där åklagaren valde att inte väcka åtal eftersom personen ifråga kunde lämna en rimlig förklaring till det som skrivits och personen inte menade vad som skrevs. Det är inte accepterbart att inte behöva stå till svars för sina handlingar och därför är detta en positiv utveckling att lagen ses över och anpassas till den värld vi lever i .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

12 kommentarer

 1. Fredrik

  – Det är särskilt flickor som drabbas eftersom de är mest aktiva på nätet.

  Kanske det. Men om du visste hur mycket flickor/kvinnor mobbar varandra
  på nätet. Tro inte att det är bara pojkar som står för det…

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är oacceptabelt oavsett vem som mobbas eller vem som mobbar. Det måste finnas en respekt för andra människor och vi måste förstå att det finns en mottagande person bakom varje inlägg.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Hej Elisabeth. Bra att du tar upp detta! Jag håller fullständigt med!

  Och din sista mening tycker jag absolut även borde innefatta politiker i makt(missbrukar)position. Tänker då närmast på vansinnesaffären på 87 miljarder från statskassan för att köpa Nuon. Men det finns tydligen ingen som är ansvarig för det köpet!? Du som är lite insatt kan väl förklara för oss som inte förstår varför svenska statliga Vattenfall absolut skulle köpa holländska Nuon.

  Likaså det katastrofala styre vi nu regionalt har inom Landstinget. Hur kan ni i opposition inte reagera kraftigare på Olofssons ständiga ”skrik på hjälp” för mera bidrag från staten och att det ska skapas mera sjukvårdsrelaterad utbildning när karln inte verkar ha fattat hur illa han och hela ledningen inom Landstinget missköter sitt av oss skattebetalare välbetalda jobb!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag förklarar gärna det jag vet om NUON men det är lättare att göra det muntligt och få en dialog kring ämnet. När det gäller landstinget så är jag enig med dig över S stora misslyckande och jag hoppas att alliansen inlandstinget tar makten i höst. Det behövs en förändring

 3. Bergis

  Ni borgare vill sänka skatten och köra landet i botten. När kritiken kommer kallar ni det för näthat. Ni vill alltså försöka kväva yttrandefriheten. Vi har Putin i Ryssland och Erdogan i Turkiet som försöker pröva samma sak som ni. Är det en trend nu att försöka kväva kritik?

  http://www.youtube.com/watch?v=pneDOPc67VY

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Kritik är bra och det måste vi lyssna på för att utveckla vårt samhälle. Det jag motsätter mig är rena och uppenbara hot och det är det detta inlägg handlar om inte kritik!

 4. truthbe2old

  Jaadu.. du är ju själv bevis på absurditeten i denna idioti.
  ”de hot jag blivit utsatt för på min blogg där åklagaren valde att inte väcka åtal ”

  Du menar de ”hot” som DU UPPLEVDE att du utsattes för!?
  Det går inte ha en lag där vem som än känner sig kränkt skall få möjlighet att bestraffa andra! förstår du inte det? ..jag skulle t.ex. kunna känna mig kränkt av dig att du inte postar mina kommentarer utan att du väljer att ”sätta munkavle” på mig, vilket är kränkande. Det går inte att ha ett sådant samhälle! Man måste värna om rätten att yttra sig och iomd så har man även rätt att bli kränkt.

  Som grädde på moset så skyller du på det rättssystem vi har, då de inte anser att det var värt att väcka åtal. Så iomd så litar du alltså inte på rättssystemet som vi har idag? Du anser att dina ”känslor” och misstolkningar borde vara rikets lag och ge dig möjlighet att Bestraffa alla DU anser skändat dig??
  ..jag bara måste fylla på med fler frågetecken här för detta är helt sjukt! ????????????????????

  Du använder alltså din upplevda kränkthet som argument för en lagändring som ger en KRAFTIG BEGRÄNSNING av yttrandefriheten??? Yttrandefriheten som denna regering och dess lakejer borde värna om.
  Men det är förståss det som detta egentligen handlar om, Begränsa folks yttrandefrihet för att få bort Svenskens nationella uppvaknande.
  ÄNen gång bevis för att regeringen inte värnar om folkets mest grundläggande rättigheter till att få fritt yttra sig!
  SKAM!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du väljer väldigt tydligt att misstolka mitt inlägg! Mitt inlägg handlar om uppenbara hot och kränkningar som inte idag går att lagföra. Det handlar inte om att inskränka vår yttrandefrihet snarare tvärtom. Jag vill avsluta med att be dig att inte raljera över de hot som jag blivit utsatt för, du har inte någon aning om det!

 5. Oberoende Politisk Bedömare

  Så har vi då fått se ytterligare ett sexualmål avgöras i Hovrätten som visar att det i Moderaternas värld är viktigare att fria en man än att skydda en kvinna vid våldtäkt.

  Fast en kvinna skriker ”nej” så högt att hennes stämband förstörs anser Moderaterna att det är mannens rätt att begå en våldtäkt på henne.

  I Moderaternas Sverige är det alltså viktigare att fria en man än att skydda en kvinna!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag försvarar aldrig övergrepp eller våldtäkt. Vi har en lagstiftning som är tydlig och som dessutom har skärpts. Jag tycker givetvis att alla som begått ett brott ska dömas till ett straff. Att göra bedömningar och ta ställning utifrån vad media rapportera är inte helt enkelt.

   • Oberoende politisk bedömare

    Men det är ju inte lagstiftningen det är fel på. Lagstiftningen finns redan.
    Det är främst attityden inom domstolsväsendet där mannen till varje pris hela tiden skall skyddas som är problemet.

    Det har du själv sett på alldeles för nära håll.

    Lagstiftningen behöver förändras totalt för att komma till rätta med det. Därav är det enda rätta en samtyckeslagstiftning. Till och med ultra-liberalisterna inom FP är ny för en samtyckeslagstiftning.

    Så länge Moderaterna är emot en samtyckeslagstiftning visar ni också att det för er är viktigare att fria en man än att skydda en kvinna.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Det sker ständigt översyn inom området för att se var vi kan hitta förbättringar! Samtyckeslagstiftningen har vi diskuterat tidigare. Jag är fortfarande tveksam till att den förbättrar för offret då hon/han måste kunna bevisa att hon/han inte gett samtycke. Fokus kommer mer att ligga på offret än på förövaren,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.