Hur ska allt (FI)nansieras?

Efter söndagens val till Europaparlamentet kan jag inte låta bli att fundera över det stora stöd som Feministiskt Initiativ (FI) fick. Jag läste därför igenom det partiprogram som FI presenterat inför valet och kan inte låta bli att reflektera över en rad punkter som presenteras. Genom höjda skatter och avskaffade ROT- och RUT-avdrag ska Feministiskt initiativ finansiera sin politik. Det är en politik som domineras av kvotering till bolagsstyrelser, 6-timmars arbetsdag, papperslösa flyktingar ska ha rätt till socialbidrag, avskaffa frihandeln, skrota kärnkraften, förbjud vinster i välfärden, köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning i förskolan, ja listan kan göras lång. Hur ska allt detta och mer därtill finansieras är den största frågan. Om man gör som FI vill och avskaffar ROT och RUT kommer den svarta arbetsmarknaden att öka dramatiskt och vi får betydligt mindre skatteintäkter som ska finansiera vård, skola och omsorg. Det innebär att vi måste höja skattesatsen betydligt för att kunna finansiera alla dessa löften.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. truthbe2old

  Man kan kanske dra liknelser med styrelser i bolag:
  Det finns en anledning till varför det är så få kvinnor i ledande positioner i bolag.
  För de kan inte tänka rätt!
  Eller så kan de inte räkna, nån dera.

  Ursäkta, men jag blir lika frustrerad över detta som alla andra. Jag har inte läst FIs valpropaganda, men såg på västerbottensnytt ett exempel på deras väljare, en kvinna med lila och svartfärjat hår, som sa att hon inte alls var insatt i politik men skulle rösta på FI ändå.
  Jag antar sexualundervisning i skolan inefattar genus”vetenskap”, dvs hjärntvätta alla barn att de är ”hen”, att tjejer har testosteron och killarna skall föda barn..?!

  Ja vad skall man säga, detta är ju problemet med demokrati. ”alla skall ha rätt att rösta”, då går det så här!.
  Det är konstigt egentligen, för att få köra bil, krävs utbildning i ämnet. För att få arbeta i princip med vad som helst, krävs utbildning inom det området som jobbet kräver.
  För att få bli politiker, eller att rösta om sveriges framtid och hur det skall styras, krävs INTE ETT SKIT!
  ….Hmmm….

  • Hejhej

   Ändå har man på något sätt kommit överens om att demokrati är lämpligt. Om du exempelvis ser till länder som inte är demokratiska är dessa länder på något sätt mer tillväxtkraftiga och har rationellare beslut som fattas av staten? Dessutom, om vi inte ska gå på folkets vilja, vilken vilja är det som är rätt? Personligen tycker jag mig se en fara med att ha någon som står överst och som bestämmer vad min och din vilja för ett bättre samhälle ska vara, om man inte håller med kan man inte förändra detta!
   Alla partier får nog röster från sådana som inte är insatta i politik, så i slutändan jämnar det nog ut sig. Däremot så är det viktigt att vi, medierna, skolan, politikerna diskuterar och informerar folket. Med kunskap så ges också bättre möjlighet att kunna fatta ett beslut som passar dem. Precis som att läsa tidningar och böcker ökar ens möjligheter att stava färga rätt istället för att skriva färja. Utbildning kring körkortet ger kanske baskunskaper i bilkörning men ändå har vi de som inte kan hålla sig på rätt hastigheter i trafiken och även de som kör alltför onyktra.

   • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

    Det som symboliserar en demokrati är att vi har en yttrandefrihet, en åsiktsfrihet och en religionsfrihet. Det innebär också att politiska partier måste ta ansvar för de löften som man ger till sina väljare. De löften som ges måste vara finansierade. Om inte så är det bara tomma ord och inte konkreta löften. Att ha en stat som bestämmer allt är inte en demokrati och gagnar inte landets befolkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.