Talmans besök!

I utrikesutskottet tar vi emot besök väldigt ofta. Det är intressant och spännande att träffa personer och delegationer från världens alla hörn och lyssna av deras utmaningar och förutsättningar. Denna vecka har vi träffat Rumäniens talman och han berättade öppet om hur stor betydelse EU är för Rumänien och även behovet av att öka frihandel för att stärka Rumäniens ekonomi. Mycket har hänt i Rumänien men det återstår fortfarande stora strukturförändringar för att få en bättre ekonomi. Den stora oro som råder i grannskapet påverkar givetvis rumänerna stort och det lyfte talmannen upp som något som vi inom EU skulle ta ett gemensamt ansvar för. På direkta frågor inom andra områden var talmannen mindre villig att lämna raka svar. Enligt Rumäniens talman måste EU ta ett större ansvar för alla medborgare inom EU oavsett vilken nationalitet man tillhör. Vi var inte helt överens i den frågan!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.