Lycksele har inte råd med en röd/grön regering!

I går träffade jag flera personer i Lycksele som funderade över vad som hade beslutats på komunfullmäktige förra veckan. Det hade varit enkelt att bara rycka på axlarna eftersom det är svårt att förstå hur man som styrande (S) majoritet har tänkt. Lycksele kommun har stora utmaningar att uppnå målet om god ekonomisk hushållning. Med den ekonomiska politik som (S) använder sig av så kommer utmaningarna inte att bli mindre snarare betydligt större. Den ekonomiska politik som förs går ut på att fram till 2018 frysa budgetramarna som kommunen har innevarande år och låta verksamheterna själva se till att de klarar av alla kostnadsökningar som räknas upp årligen. Det är inte ett seriöst sätt att lägga en budget. Det väcker frågor när den styrande (S) majoriteten sätter ideologi framför sunt förnuft. Detta är något som Lycksele kommun inte har råd att göra. Ska vi få ordning på den svåra ekonomiska kris som råder i kommunen måste alla stenar vändas på och alla vägar undersökas för att hitta lösningar. Jag tycker att det vore klädsamt om den styrande (S) majoriteten slutade lägga skulden på Alliansregeringen och naivt tro att en röd/grön regering skulle innebära guld och gröna skogar för Lycksele kommun. Det finns idag ett flertal kommuner i vår närhet som har betydligt bättre ekonomi än Lycksele. Jag var tydlig i debatten i kommunfullmäktige att Lycksele kommun inte har råd med en röd/grön regering.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. "Dosan"

  Dumheter. Det enda man inte har råd med är en blå regering. En blå regering som säljer ut välfärden, sprider korruption och ondska överallt. Nej, fram med en riktig röd regering! Solidaritet, medmänsklighet, skatter som försörjer välfärden och skapar liv i inlandskommunerna, inte ännu en blå regering som bara flyttar pengar till Stockholm och storföretagen för att sedan skita i landsbygden.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi har under tidigare röd regering sett ett Norrland i utflyttning, den situation vi har idag har inte skett över en natt utan är ett bevis på långvarig dålig politik för landsbygden. Vi har aldrig haft så mycket pengar i välfärden som vi har idag och det beror på att vi är fler som arbetar som bidrar till ökade skatteintäkter. En röd/grön regering skulle innebära stora kostnadsökningar för oss alla och högre arbetslöshet. det är definitivt inte en utveckling jag vill se.

   • Moffajinko

    Helt rätt i Ditt antagande, fortsatt röd-grön röra i kommunhuset sätter nog Lycksele och dess innevånare på den sk. pottkanten!!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Det är viktigt att alla Lyckselebor tänker till hur vill vi ha det. Tror vi att samma politik kommer att innebära förändring eller behöver vi våga tänka nytt! Alliansen i Lycksele har en stor utmaning framför sig att kommuncera ut detta.

 2. nisse

  Bli de m i Lycksele då kan man lika gärna flytta till Afrika dom ha något liknande politik som m.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den politik som drivs i Lycksele idag byggd på ideologi utan vilja att se möjligheter har inneburit stora ekonomiska problem. Prioriteringarna är tydliga, kommunen köper väghyvel och skogstraktor istället för att satsa på ex. äldreomsorgen. En sån politik vill inte jag ha. Jag vill ha en kommun där politiken ser möjligheter att förändra och inte stänger dörrar pågrund av ideologi och galenskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.