Gammal (S)kåpmat!

Socialdemokraterna i länet Har presenterat sitt valmanifest inför höstens val. De lovar att bygga 9 km järnväg som byggstart på Norrbottniabanan. Detta ligger redan i Alliansens infrastrukturplan. (S) lovar att alla ungdommar ska ha ett jobb inom 90 dagar. Samtidigt ska de höja arbetsgivaravgiften för unga. Det är två löften som motsäger varandra! (S) lovar att höja restaurangmomsen igen och bara den höjningen innebär att över 200 arbetstillfällen i Västerbotten kommer att försvinna, de som drabbas är våra unga. (S) lovar att förbjuda vinster i välfärdsföretag, konsekvensen blir ytterliggare arbetslöshet då en rad företag får stänga sin verksamhet. Det är inte en seriös politik för utveckling och för att skapa fler arbetstillfällen. Den politik som (S) går fram med är samma skåpmat som kommer att öka bidragstagandet och leda till högre arbetslöshet. Det Västerbotten och Sverige behöver är en fortsatt Allians politik för att öka antalet företag och på att få fler i sysselsättning. Bara så kan vi öka vår gemensamma välfärd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Trist att du inte vill se den verklighet som vi lever i.

   • nisse

    Jo nog se jag verkligheten kan hålla med om att lse kommun är under all kritik men jag tror inte det blir nå bättre med m i styret hur ser de ut i Sverige

 1. John

  Ja fler i Fas-3 menar du när du säger fler i jobb. Fy Fan , syna politiken i Alliansens förslag så finner du att ingen , inte ens du skulle villa vara där . Men du återgår väl efter höstens val till ditt ordinarie jobb å tar ingen pension från Riksdagen , va? Eller ?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Drygt 270 000 fler i jobb med Alliansens politik, en ekonomi i balans och mer pengar till skola, vård och omsorg det är vad Alliansen står för. Trist att du inte ser den verklighet vi har!

 2. John

  Ja , trist Elisabeth att inte se den verklighet vi lever i . Man tar sig för huvudet åt de 270 000 nya jobb som blivit till i Alliansens Sverige för ingen annan än ni tala om såna siffror å hittar dom inte nån annanstans än i eran statistik . I omsorgen så springer dom benen av sig för att hinna allt p.g.a. alla besparingar som besluts. Snälla du förklara varför det är så nu när vi har fått så mycket pengar p.g.a. alla dessa nya jobb ( 270 000 ). För du är väl inte helt blind , va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.