Barn ska inte gifta sig i Sverige!

Skyddet mot tvångsäktenskap och barnäktenskap har stärks genom ny lagstiftning som trädde ikraft den 1 juli. Den nya lagstiftningen innebär att om någon person tvingar eller utnyttjar någon i en utsatt belägenhet att ingå äktenskap eller en äktenskapsliknande förbindelse kan denna person dömas till fängelse i högst fyra år. Möjligheten för en person under 18 år att få tillstånd att ingå äktenskap tas bort. Den lägsta åldern som gäller för att ingå äktenskap i Sverige kommer utan undantag att vara 18 år. Detta innebär också att utrymmet begränsas ytterligare för att erkänna utländska tvångsäktenskap samt utländska barnäktenskap, om minst en person har anknytning till Sverige. Det är bra att lagstiftningen skärps för att inte unga flickor gifts bort mot sin vilja alltför unga.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Äntligen.

    Minst 10 år för sent. Men äntligen!

    Kritik för att det tagit orimiligt många år och skapat mycket lidande för barn ska ni fortfarande ha.
    Men bra att lagen är på sin plats nu varjefall. Svag tröst för de barn som redan drabbats av alliansens oförmåga att förändra det som varit fel i så många år.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig om att denna lag skulle ha förtydligats betydligt tidigare. Jag tycker det är fruktansvärt när barn blir bortgifta. Jag tycker inte att något parti kan slå sig för bröstet när det gäller just denna fråga, så jag tänker inte kasta sten i glashus!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Lagen är tydlig. Äktenskap före 18 års ålder är inte tillåtet.

  2. Landet Absurdistan

    På vilket sätt har lagen ändrats mot förut?
    Jag menar sist jag hörde så åkte invandrarna hem till sina hemländer (som de ”flytt” från) och gifte sig med barnet där. Visst de blev då inte gifta i Svensk mening men var ju då gifta utomlands.
    På vilket sätt skyddar den ”nya” lagen mot detta sjuka förfarande?

    Och på vilket sätt har ni lyckats undkomma HMF lagen då det enligt ”religionen” Islam är ok att gifta sig med 9åringar (muhammed & Aisha som jag hoppas du känner till). Muhammed är ju den ”yttersta” muslimen som alla strävar efter att vara. Det han gjorde är guds vilja.
    På Vilket sätt har ni (7klövern) lyckats lagstadga mot detta utan att blivit uthängda som Nazister och fått era hus söndersprängda? jag bara undrar för inget annat parti har då lyckats utan kraftiga hot från invandrare.
    Och än en gång, tror du en papperslag som de ”orena” gör står över guds ord? ochtror du att denna papperslag verkligen Skyddar barnen?
    Ren okunnighet om ”religionen” Islam skulle jag säga och tankegången hos framförallt muslimer.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Svensk lagstiftning är till för att skydda alla som bor i vårt land. Tyvärr fungerar det inte alltid då vi har lagbrytare inom en rad olika områden. Vad är alternativet, att leva i ett laglöst samhälle? Jag tror att lagstiftning är en väg att gå för att skapa förändring.

      • J.M

        Svensklag och förordningar ska följas av ALLA som uppehåller sig i sverige. Men så är inte fallet idag, på många punkter!

        Ge polis/ rättsväsendet verktyg att se till att detta efterföljs! Lika viktigt som en ny lag, då dom som denna lag mestadels är tänkta för löser det i sina hemland iaf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.