Det går att förändra traditioner!

Jag läste en intressant debattartikel som handlar om könsstympning i Gambia. Kvinnlig könsstympning är fortfarande mycket vanligt i Gambia. Nu har en organisation som heter Gamcotrap lagt fram ett förslag till Gambias parlament där man vill förändra landets lagstiftning och förbjuda den uråldriga traditionen om kvinnlig könsstympning. Organisationen Gamcotrap har fört en lång och stor kampanj runt om i Gambia och sedan 2007 har 900 lokalsamhällen upphört med könsstympning. Organisationen Gamotrap har inrättat familjekliniker runt om i landet för att informera och tillgodose kvinnor med hälsovård. Ett otroligt tufft arbete som man nu hoppas ska ge resultat i ett nytt lagförslag.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. stoppa stympningen

  Får jag fråga om det finns Oberoende observationer på att dessa 900 slutat med könsstypning, eller om det är vad de Säger sig ha gjort? säg, kanske för att få bidrag från denna Gamcotrap eller andra naiva organisationer från västvärlden?

  Bara undrar, för vanligtvis är det inte kvinnorna som styr muslimska samhällen utan männen och deras religion (i enlighet med quranen förståss, kvinnans plats är ju i hemmet).

  och innan man lagstiftar mot att man inte skall gifta sig med en oskuld, och att om inte kvinnan/ barnet är oskuld vid giftemålet har hon haft sex utanför äktenskapet och får stenas, dvs stiftar lag direkt mot muhammed & quranens heliga ord, ja då kommer detta helvette med könsstympning aldrig att sluta.
  Frågan man skall ställa sig är förståss hur troligt det är att säg ett muslimskt land lagstiftar EMOT quranen? tror man att det ens är möjligt så är man gravt okunnig om muslimsk tro och kanske borde låta en fd muslim säga sanningen själv:

  http://www.dagen.se/opinion/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag/

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   I Koranen finns inget omnämnande av kvinnlig omskärelse, varken direkt eller indirekt. Det finns ingen känd hadith som gör kvinnlig omskärelse nödvändig. Kvarstår att omskärelse då är byggt på traditioner och kultur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.