Åsele marknad och politik!

I dag är det fjärde dagen som jag och min partikollega Anna-Karin kampanjar på Åsele marknad. Det har varit fyra dagar med många samtal om politik på alla nivåer. I lördags kom fyra unga tjejer till Nya Moderaterna monter och ville diskutera feminism och argumenterade hårt för kvotering. Enlig deras synsätt var det lösningen på hur vi skulle bryta patriarkatet av män som styr i vårt samhälle. Efter nästan en timmes diskussion så landade vi i att det finns många utmaningar och att det inte finns en lösning. Kvotering är absolut inte det som kommer att lösa våra utmaningar! Jag blir glad när unga personer engagerar sig och aktivt tar ställning. Det har varit fyra dagar med fantasiskt bra väder och jag tycker att det är roligt att så många besökt Åsele och stannat till vid vår monter och velat prata politik.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Bergis

  Politiken är rutten och har kastat tillbaka Sverige till 30-talet. Men vad kan man förvänta sig när stadsministern har skrivit boken ”Det sovande folket”?

  • lf

   Hej, du ser ju väldigt tilldragande ut på era affischer.Är det så politiken skall se ut i framtiden.Snygga affischer på ledande politiker skall få oss väljare att välja moderaterna.
   Jag tror att då har man missbedömt väljarna.
   Väljarna vill något helt annat.Man vill ha en åldringsvård som man kan lita på.
   Jag har på ett sätt visat hur orättvist man beskriva val i åldringsvården.Gamla, sjuka har inte den möjligheten att välja.
   Och då har Elisabet B-R det förslaget att man skall gå till socialtjänsten och be om råd.
   Vilka är dessa, jo den gamle skogsarbetaren,och kanske andra som inte kan ta till sig all information.
   Dessa skall gå till socialtjänsten för att få information då får man den bästa vården.
   Varför skall vi då välja.

   • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

    Trist att du fastnat i samma upprepande varje inlägg du gör. Jag har förklarat för dig hur verksamheten är uppbyggd och du har fastnat i att det är socialtjänsten som man ska vända sig till. Ja det är så det ser ut och har gjort under väldigt många år. det är socialnämnden som är ansvarig för hemtjänst i kommunen vilket innebär att det är socialtjänsten som verkställande enhet som ska se till att alla får den hemtjänst som biståndshandläggarna beslutar om. Vad är det som är märkligt i det? Att det sedan finns alternativa utförare att välja på är något som jag bara ser som positivt eftersom vi alla är olika och har olika behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.