Hård kritik mot Ryssland!

EU-ländernas utrikesministrar träffas på tisdagen i Bryssel för att diskutera situationen i Ukraina efter nedskjutandet av det malaysiska flygplanet MH17 i förra veckan. Vår utrikesminister Carl Bildt var närvarande vid mötet och i en efterföljande intervju uttryckte han att situationen i Europa är i ett utsatt läge och utrikesminister Carl Bildt kan inte erinra sig en mer farlig situation än den som råder nu. Ryssland har brutit mot en rad överenskommelser bland annat när det gäller export av vapen till Ukraina och ett vapenembargo skulle ha införts tidigare. Vi kan inte underskatta den kraft som vårt östra grannland Ryssland besitter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Du skriver- ”vi kan inte underskatta…..” . Visste eller förstod man inte detta tidigare? Trodde man att forna sovjet var utslaget för all framtid? Oavsett partipolitik så har ju Sveriges försvar nedrustats till i stort sett ingenting numera. Det som man har satsat på är för utrikes tjänst. Varför detta uppvaknande nu?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vårt försvar har nedrustats under en tid då våra oppositionspartier satt vid makten. Alliansregeringen har sedan vi kom till makten tillfört betydligt mer resurser och ser behovet av ett starkt försvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.