Fler stenar måste vändas på!

I en debattartikel på DN-debatt skriver migrationsminister Tobias Billström och Filippa Reinfeldt om en av flera reformer som Alliansregeringen gör för att stärka upp behovet av kompetens inom sjukvården idag. Sommar innebär semester och det gör att brist på kompetens märks extra tydligt och på många håll innebär bristen att vårdplatser får hållas stängda. Alliansregeringen genomför kraftiga satsningar på att få fler utbildningsplatser för sjuksköterskor. Ett annat viktigt steg för att lösa bristen på kvalificerad personal inom vården är att utländska sjuksköterskor snabbare får möjlighet att delta på den svenska arbetsmarknaden. För att underlätta processen så finns förslag på att få ned väntetiderna för validering. Vi måste också underlätta komplettering av kompetens och se till att vi får särskild SFI utbildning inriktade på sjukvårdssvenska. Sveriges kommuner och landsting (SKL) har presenterat en rapport som visar att Sverige är i behov av 11 000 fler sjuksköterskor fram till år 2020. Det innebär att fler stenar behöver vändas i arbetet att möta det behovet
Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/debatt/gor-vagen-till-jobb-enklare-for-utlandska-sjukskoterskor/

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Revolution Now

  När jag går i pension vill jag INTE bli vårdad av en utlänsk person som inte har samma moraliska och kulturella bakgrund som mig själv! Så är det bara!
  Det är DET som är ditt jobb som politiker att se till att nästa generation får det lika bra som du och dina föräldrare hade det!

  Men din aliansregering har totalförstört sverige för ALL FRAMTID!
  Och jag hoppas att du själv får känna frukten av det fördärv du inflikat på sveriges befolkning, den dag du själv går i pension!
  Om inte annat får du grämas över hur dina barnbarn kommer få det då de stackars satarna växer upp i ”deht nyah Sverighe” som ni skapat!
  https://www.youtube.com/watch?v=5J8juTxSUds

  Och svara nu inte med någon politikerfloska tagen ur moderaternas reklamblad, du låter bara patetisk!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Trist att du inte ser alla de förbättringar som Alliansregeringen gjort de senaste åtta åren. Vård, skola och omsorg har fått ca 70 miljarder mer än 2006 och det tack vare att vi är fler som arbetar och bidrar till vår gemensamma välfärd.
   Det är en utmaning att få unga männiksor att söka sig till vård och omsorgs yrken och det är inte något nytt problem men vi måste hitta sätt att göra yrkena attraktiva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.