Vänsterpartiets människosyn?

Gårdagens jobbdebatt i SVT blev stundtals häftig. Det är bra att skillnaden mellan de olika partierna lyfts fram och tydliggör hur vi vill fortsätta utveckla Sverige. Tydligt blev också hur Vänsterpartiets företrädare ser på alla de 16 000 människor som arbetar inom tjänstesektorn. Ali Esbati (V) kallade dessa 16 000 människor för tjänstefolk och det är för mig en väldigt nedvärderande människosyn. I mitt och Nya Moderaternas Sverige så är alla jobb viktiga och alla behövs för att bygga Sverige. Jag tycker det är skrämamnde att benämna alla dessa 16 000 hårt arbetande människor i tjänstesektorn för tjänstefolk! Är det vänsterpartiets människosyn?

Se klippet här:
http://www.svt.se/nyheter/val2014/centertoppen-ta-tillbaka-det

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. nisse

    Jaa nu tappade ni 3.1 procentenheter verkligheten håller på att hinna ikapp er så nu snart får vi hoppas på att ni får söka ett nytt jobb så du får se hur lätt de ä.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Sifos senaste oppinionsmätning visade + 2,7% få jag vet inte var du hittar dina siffror!

  2. Gunnar Andersson

    Lite kul att du tycker att det är en ” väldigt nervärderande människosyn” att säga tjänstefolk när branschen själv döper sin förmedling för ” tjanstefolk.se”.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Den sida du refererar till är en marknadsplats för hushållsnära tjänster, jag lägger inga värderingar på vad man väljer att benämna en sida på internet. Det som är tydligt i debatten som jag hade åsikter om var Ali Esbatis tydliga nedvärdering av hushållsnära tjänster och de som arbetar inom sektorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.