Tyldlig arbetslinje!

Cristina Husmark Pehrsson vår tidigare socialförsäkringsminister besökte Lycksele igår. Jag hade bjudit upp Cristina för att visa henne min hemstad och lite av de verksamheter vi har i vår kommun. Vi inledde dagen med att träffa en rad företrädare för olika handikapporgansiationer och vi diskuterade hur det fungerar i kommunen och hur vi kan hitta bättre samarbetsformer. Efter det besökte vi Resurscentrum, en verksamhet under Arbetsmarknadsenheten där arbetslinjen är väldigt tydlig. Alla personer som kommer in på Resurscentrum har en individanpassad plan och målet är en egen försörjning ute på den reguljära arbetsmarknaden. Många olika aktörer finns i verksamheten och det gör att beslutsvägarna blir kortare och mer flexibla. Lennart Melin berättade för oss om organisationen och vi fick en rundtur genom alla de olika verksamheterna som rymms under Resurscentrums tak! En intressant dag med nya lärdomar!

Elisabeth Björnsodtter Rahm (M)

14 kommentarer

  1. Fredrik Jacobsson

    Tror det där är ett av det bästa vi kan göra i Sverige, att satsa på verksamheter som gör att även de som inte riktigt passat någon annanstans får något meningsfullt att göra.
    Att istället sätta människor som inte riktigt passar in i bidragsberoende det känns som ett hån. (tyck jag)

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är viktigt att alla får känna betydelsen av att gå till ett arbete innebär mer än att få en lön. det innebär kamrater, kaffepaus, bekräftelse, tydliga regler mm

  2. Bergis

    Resurscentrum. Är det där ni gömmer alla arbetslösa som inte kan få ett jobb pga er jobbpolitik så dom får måla om pinnstolar?

  3. Leif

    Tror alla som lever i Sverige, som känner en person som är sjuk eller arbetslös person, är ganska klara med var er arbetslinje går ut på. Lyckligtvis för er är det inte så många som kan göra sig hörda som upplever er arbetslinje.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      I dagens Sverige arbetar drygt 4,6 miljoner människor, var är problemet i dina ögon?

  4. nisse

    Klart man blir negativ när man inte vet var våra skattepengar tar vägen för ut om att denna invandring tar en massa de går tre invandrare på en nyfödd svenska å kom nu inte me nå klyscha nu stå upp som en människa.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Var har du fått dessa siffror ifrån. År 2013 invandrade cirka 116 000 personer till Sverige, 55 000 kvinnor och 60 000 män. Hälften av dessa är återinvandrande svenskar! Samtidigt utvandrade cirka 51 000 personer vilket ger en nettoinvandring på ungefär 65 000 personer. De vanligaste ursprungsländerna är Finland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.