Besök på Samhall!

Mina besök i länet tillsammans med Cristina Husmark Pehrsson fortsatte under gårdagen i Umeå. Vi besökte Samhall och fick en genomgång av hur företaget fungerar och vilka förutsättningar och utmaningar som företaget står inför. I dag som arbetar drygt 20 000 människor i Sverige i något av alla de många Samhall företag som finns. I Västerbotten arbetar drygt 500 personer. I Umeå har man många externa kunder och jag och Cristina fick följa med ut till Coop på Ersboda där medarbetare på Samhall ansvarar för städning och andra sysslor. En stor utmaning för många unga idag med en funktionsnedsättning är att det tar väldigt lång tid innan en utredning är gjord och man kan få besled om vilken insats som är lämplig. Under de två år som utredningen ofta tar så hinner mycket inträffa och detta måste gå att effektivisera!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Bergis

    Folk som hamnar på Samhall löper stora risker att idiotförklaras och fastna där. Dessutom konkurrerar dom ut småföretagen. Tacksamt för er politiker att man kan psyktesta folk och sedan stoppa undan dem. Samhall är så genomruttet och förnedrande och kränkande för individer, att dessa istället för att stärkas hamnar i depression och ångest och blir sjuka av åtgärden, många gånger. Det leder heller sällan till några jobb. Inte är det många som lämnar åtgärden för några ”riktiga jobb” i varje fall, kan jag starkt misstänka. Lägg ner Samhall.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag förutsätter att du har besökt Samhall och är insatt i den verksamhet de bedriver. Den bild du beskriver stämmer inte med verkligheten!

  2. John

    Vad menar du Elisabeth ? Tänker Alliansen skrota Fas-3 å anställa alla i Samhall så att de får en dräglig lön ? Eller är det bara valsnack ?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vad jag menar är precis det jag skriver, att Samhall är ett företag som erbjuder personer med funktionsnedsättning en möjlighet till arbete och även en övergång till den öppna arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.