Sverige är vinnare inom EU!

Jag tycker det är märkvärdigt att företrädare för de rödgröna partierna hela tiden lyfter fram Sverige som ett misslyckat land och som ett land som raserats under Alliansregeringens styre. I tidningen Dagens Industri har man granskat en rad olika parametrar inom svensk ekonomi och jämfört med övriga länder inom Europa och då visas en helt annan bild av Sverige. Arbetslösheten har ökat mer i andra europeiska länder än i Sverige. Statsskulden faller i Sverige medan den ökar i andra Europeiska länder. Sysselsättningen ökar i Sverige med 300 000 personer medan den har minskat med 500 000 i Europa. BNP tillväxten är långt högre i Sverige än i andra europeiska länder. Jag tycker det är märkligt att rödgröna företrädare talar om ett raserat land när bilden är precis tvärtom.
Det är trist att de rödgröna väljer att inte se Sverige som ett land som utvecklats positivt utan använder skygglappar för verkligheten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Erik

  Nu är det ju så att Magdalena Andersson haft åsikter om DI:s material. Hon tycker att Alliansen jämförs sig med EU:s B-lag såsom Grekland, Spanien, Portugal etc. Och det finns väl en poäng med detta. I normalfallet burkar, inte minst företag, jämföra sig med de bästa.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Att Magdalena Andersson (S) har åsikter om DI:s material är väl inget konstigt. Hon beskriver Sverige på ett så negativt sätt att det är skrämmande att hon ska vara finansminsiterkandidat. Varför vill de rödgröna måla hela Sverige svart då världen i övrigt ser upp till Sveriges sätt att hantera den djupa finanskris vi gått igenom? Varför kan inte de rödgröna vara ärlig och erkänna att vi har klarat oss väldigt bra och inte komma med svart propaganda?

 2. Hans Håkansson

  Du kanske inte ser verkligenheten när du flummar runt som riksdagsledamot och cashar tros inget gjort… Kolla bara VK’s granskning, du är latast av ALLA politiker i VB. Vakna upp ur dvalan och se verkligheten.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är trist att VK publicerar intetsägande statistik och dessutom gör en subjektiv värdering utifrån detta. Att skriva motioner är en väldigt liten del av ett arbete vi gör som riksdagsledamot. Vi skriver motioner under tre veckor på hösten. Att bli beskriven som flitig för att man skriver flera hundra motioner är inte rätt sätt att värdera vad vi gör. Isak From (S) var klok i sin beskrivning av vårt uppdrag i samma artikel. Vet inte om du läste det! Resten av årets 49 veckor gör vi besök i verksamheter, organisationer, företag runt om i länet, lyssnar av vad våra Västerbottningar tycker och tänker. Skriver debattartiklar mm Att subjektivt värdera tre veckors jobb och inte ta med de övriga 49 veckors arbete är ett okunnigt sätt att skriva om vad ett arbete som riksdagsledamot innefattar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.