Politik för företagande inte emot!

När jag läser olika tidningar så återkommer ett par frågor som många är oroliga över. Sverige är ett litet land i starkt behov av både import men i behov ännu mer av en fortsatt hög export. Den osäkerhet som råder inom politiken skapar en osäkerhet som innebär ett bekymmersamt läge för jobb och tillväxt. Jag läste om flera restaurangägare som stod i startskottet att expandera och vidga sin verksamhet som inte törs just nu då en höjning av restaurangmomsen och dessutom arbetsgivaravgiften för unga under 26 år kommer att innebär ökade kostnader. Vi kan inte ha en politik som begränsar tillväxt och försvårar för företagande då kommer vår välfärd inte att fortsätta att utvecklas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

 1. Mange

  Helt ärligt !!
  Är det de ända ni kan komma med restaurangmomsen ? Kan du vara snäll o länka hur många jobb denna reform har gett ?
  Ja känner och har pratat med några restaurangägare här i stan ”Umeå”, och det ända som har hänt efter att ni ändrade er reform är att dom har fått mer pengar i kassan. Dom har inte anställt en ända person eller ung, varför ??!! dom har inte behövt det.
  Sen att ni tror att det har hjälpt unga osv.. ett företag tar in den kompetens dom anser sig behöva och då är dom villiga att betala därefter.
  Men hur är det med tex metall som ska fraktas från norr till söder osv ?? där ökade ni kostnaderna och försvårade just för den att exporteras.

 2. Hans

  Restaurangägare tycker synd om sej själva, hur mycket sänkte dom priserna när arbetsgivaravgiften och momsen sänktes? Nu suckar dom, håll hög kvalité och bra priser, då kommer kunderna!!

 3. Bergis

  Vad spelar det för roll nu. Sverige har valt flykting industrin framför jobben och välfärden. Och du Elisabeth ska väl stå med reflexväst i Lycksele och vinka in bussarna med flyktingar.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Trist människosyn! Om du hade lyssnat så hade du hört var finansieringen av flyktingmottagandet skulle tas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.