Stora pensionsavgångar kräver samarbete!

I går på ett möte med Rotary fick vi information om hur komepetensbehovet ser ut fram till år 2020 i Lycksele kommun. Vi har stora pensionsavgångar och de största ser vi inom skolan och inom vård och omsorg. Alla pensionsavgångar tillsätts inte rakt av eftersom verksamheter förändras och även behovet av olika yrkeskategorier förändras . Det var intressant att lyssna på hur skolan söker samarbete med exempelvis näringslivet för att anpassa utbildningar till olika näringar. Vi som lyssnade var helt eniga i att ett större samarbete måste till för att vi bättre ska kunna behålla våra ungdomar och även locka fler att flytta hit.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.