Fredspris för utveckling!

Den norska Nobelstiftelsen presenterade de som skulle få Nobels fredspris och utnämningarna mottogs positivt runt om i världen. Årets Nobelpris går till två personer som har ett starkt fokus att stärka barn och ungas rättigheter. Den nu 17-årige Malala Yousafzais öde kan inte undgått någon. Den unga flickan från Pakistan kämpar hårt för att flickor ska få gå i skolan. Under tio år har talibanerna förstört eller skadat över 750 skolor i norra Pakistan och drygt hälften av dessa skolor är flickskolor. Drygt en halv miljon barn har tvingats sluta skolan på grund av talibanernas motvilja till att barn utbildar sig. Att Malala Yousafzai nu får Nobels fredspris tänder stort hopp att kampen för flickor och pojkar ska ha lika rätt till utbildning. Att barn och unga får en bra utbildning är en förutsättning för att länder som Pakistan ska kunna utvecklas positivt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.