(S) motverkar företagande!

Jag såg en repris av en debatt på SVT där Sveriges finansminister Magdalena Andersson förklarar delar av den finanspolitik som de rödgröna vill genomföra. Den nya rödgröna regeringen vill sänka RUT avdraget med 25 000 kronor per år medan ROT avdraget ska vara kvar. Magdalena Andersson står i debatten och säger att med denna minskning av Rut avdraget ska ingen kunna anställa ett hembiträde på heltid. Jag ställer mig frågan vilken verklighetsuppfattning som Sveriges finansminister har? Det RUT avdrag Alliansregeringen införde har lett till att drygt 11 000 nya arbetstillfällen skapats och till stor del för kvinnor inom städbranschen. Det ger drygt 500 000 personer, pensionärer, barnfamiljer en möjlighet att pussla lite enklare med sin tid. Enligt de rödgröna ska man inte få använda RUT avdraget till matlagning och poolrengöring inomhus. Däremot blir ROT avdraget kvar och då kan vi anlita ett byggföretag för att bygga en inomhuspool. Den rödgröna regeringen som påstår att de är en feministisk regering visar definitivt inte upp den sidan när de för fram budgetförslag som påverkar kvinnors företagande så markant.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

 1. Leif

  med tanke på att ni stod bakom företagarnas försök till att förslava oss så känns det bra. Företag skall inte få bete sig hur som helst. Nya tider, frihet efter 8 år!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Att förslava någon är ett trist sätt att beskriva Sveriges posiitva utveckling

   • "Dosan"

    Ni är inte på något sätt delaktiga i sveriges eventuella positiva utveckling. Tvärtom har ni bidragit till att förhindra den. RUT och ROT är rikemans-avdrag som nästan uteslutande kommer överklassen till gagn.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Läs den statistik som visar att det är barnfamiljer och pensionärer som använder sig av RUT avdrag. Denna ökning av RUT har inneburit att drygt 11000 arbetstillfällen skapats. Hela RUT reformen är självförsörjande.

   • Oberoende Politisk Bedömare

    68.000 som blir dubbelt utförsäkrade under Alliansens två mandatperioder beskriver du alltså som ”positivt”.

    Kul människosyn.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     140 personer per dag hamnade utaför arbetsmarknaden under (S) senaste regeringsperiod. Det är inte rimligt att vi har Världens friskaste befolkning och ända dessa höga sjuktal. Alliansregeringen har ändrat regelverket ett antal gånger och det har inneburit att antalet sjukskrivna har minskat och fler finns ute på arbetsmarknaden. Jag tycker det är bra att människor kan ebjudas möjlighet att arbeta 100% utifrån sin egen förmåga.

 2. Bergis

  Jag har aldrig fattat det där snacket om att Socialdemokraterna motverkar företagande. Under rekordåren blomstrade företagandet något så fantastiskt att vi var tvungna att importera arbetskraft. Vilka hade regeringsmakten då?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Hur ser den rödgröna budgeten ut? Fokus ligger på att höja skatt på arbete och företagande. Det tycker jag är att moterka företagande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.